Girne Üniversitesi Marmara Bölgesi Üniversite Online Tercih Günleri’nde Yoğun İlgi Gördü
Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 14:34

Girne Üniversitesi EKET Fuarcılık tarafından düzenlenen Marmara Bölgesi Üniversite Online Tercih Günleri’nde Türkiye Tanıtım Ofisi tarafından başarılı bir şekilde temsil edildi.

02 – 04 Mayıs 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen ve İstanbul, Kocaeli Bursa, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Kırklareli illerinde yaşayan öğrencilerin davetli olduğu online fuara, Türkiye’nin başka bir çok ilinden de katılım sağlandı.

3 gün süren fuar çerçevesinde ÖSYM üzerinden sınava girecek aday öğrencilere Girne Üniversitesi’nin sunduğu eğitim, barınma, burs gibi olanaklar hakkında detaylı olarak bilgi aktarıldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre fuarın genel katılımcı sayısı 12 bin kişi olurken Girne Üniversitesi’nin standını ise 1000 kişi ziyaret etti.

Fuarın son gününde Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni tanıtım amacıyla düzenlenen “Pandemik Süreçte Dünyanın En Güvenilir Mesleği Denizcilik” konulu online seminerde ise Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkan Vekili Uzak Yol Baş Mühendisi Volkan Varışlı aday öğrencilerin sorularını yanıtladı.

GÜ Türkiye Tanıtım Ofisi yetkilileri tüm dünyada yaşanan pandemi sürecinde dijital ortama taşınan bu tür etkinliklere katılmaya devam ederek aday öğrencilerle bir araya gelmeyi sürdüreceklerini ifade ettiler.