Girne Üniversitesi İle Türk Hava Yolları’ndan Girne üniversitesi Pilotaj Mezunlarının İstihdamına Yönelik Önemli Adım – Girne Üniversitesi

Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu ünvanına sahip Türk Hava Yolları; Pilot Eğitimi Lisans programındaki öğrencilerin pilot aday adayı seçim süreci kapsamında değerlendirilmesi ve eğitilmesi konusunda iş birliği yapılmasını öngören bir protokol imzaladı.

2018 yılı Eylül ayında varılan mutabakatın ardından hazırlanan protokol kapsamında Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencileri arasından THY’nin belirlediği şartlara uygun olan adaylar pilot eğitim programına tabi tutulacaklar. Eğitimi başarıyla tamamlayan ve yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler II.pilot adayı olarak seçim süreçlerinde değerlendirileceklerdir.

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu imzalanan protokolle, öğrencilere henüz eğitimlerine devam ederken sektörün lider firmalarından olan Türk Hava Yolları’nda gelecekteki kariyerlerine adım atma imkanı sağlanacağını vurguladı.

Salihoğlu, öğrencilerin sadece eğitim sürecinin değil mezuniyet sonrası kariyer hayatlarının da kendileri için büyük önem taşıdığını ve bu tür iş birliklerini arttırma amacında olduklarını ifade etti.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun ise, vizyonlarının önemli bir parçasını oluşturan çağdaş, yenilikçi, yaratıcı ve sağlam bir havacılık formasyonuna sahip mezunlar verme hedefinin, THY’nin gelişimine önem veren, yeni ve uygulanabilir fikirler üretebilen pilotlar istihdam etme hedefiyle örtüştüğünün altını çizdi.