Girne Üniversitesi ile Kıbrıs Türk Ticaret Şirketi Arasında Endüstriyel İşbirliği
Eklenme Tarihi: 09 Haziran 2020, 16:06

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği yarı zamanlı öğretim görevlisi ve Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi Müdürü Uzak Yol Baş Mühendisi Cemalettin Şevli, Vira TV’de ‘ Hakkı Şen ile Vira Sohbetleri’ adlı programa konuk oldu.

Programın başında konuşan Şevli ve Şen Türkiye’de denizciliğin son yıllarda kaydettiği gelişmelere örnekler üzerinden değindiler.

Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi Müdürlüğü’ne kadar uzanan kişisel kariyerini anlatan Cemalettin Şevli Kıbrıs’ın bir eğitim adası olduğunu hatırlattı ve denizciliğin de bu alanda önemli bir yer tuttuğunun altını çizdi. Şevli bu çerçevede Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde kendi alanında eğitime katkıda bulunmak için şahsen ders vermekte olduğunu söyledi.

Cemalettin Şevli, Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi olarak Girne Üniversitesi’nden gelen endüstriyel işbirliği talebini değerlendirdiklerini ve bir protokol imzalanması için işbirliği içinde olduklarını kaydetti. Kendi kişisel tecrübelerine de değinerek denizciliğin sadece teorik olarak değil pratik olarak da uygulanmasının önemini vurgulayan Cemalettin Şevli, bütün öğrenciler açısından da işbirliğini önemli gördüklerini belirtti.

Şevli Girne Üniversitesi’nin kendisine ait eğitim gemisinin de çok önemli bir faktör olduğunu ifade etti. Cemalettin Şevli, öğrenci stajının belli bir kapasiteye sahip gemilerde ve açık denizde yapılması zorunluluğu sebebiyle yaşanılan sorunların aşılması için Deniz Ticaret Odası vasıtasıyla da kısmen bir çözüm elde edildiğini ancak bunun daha geniş bir alana yayılması gerektiğini söyledi.

Programın devamında; KKTC’deki marina sektörünün ve denizciliğin geliştirilmesi için yapılan çalışmalara, Türkiye’nin yönlendirmesiyle yapılan düzenlemelere, Kıbrıs’ın stratejik önemi ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ve turizm alanında planlanan projelere detaylı olarak değinen Şevli’ye programın sunucusu Hakkı Şen katılımından dolayı teşekkürlerini sundu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=VcuaGhnBtQk” align=”center”][/vc_column][/vc_row]