Girne Üniversitesi Hatay B.Ş.B’ye Mağlup… Hatay B.Ş.B : 78 – Girne Üniversitesi : 74
Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2016, 10:37
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Girne Üniversitesi Hatay B.Ş.B’ye Mağlup... Hatay B.Ş.B : 78 – Girne Üniversitesi : 74[/center]

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ev sahipliğinde düzenlenen “Dr. Suat GÜNSEL Kupası” Girne Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi karşılaşması ile başladı.

Hazırlık turnuvası niteliğinde olan kupanın ilk maçında Girne Üniversitesi, Hatay B.Ş.B’ye 74-78 mağlup oldu.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi RA25 Spor Salonu’nda oynanan maçta, üç sayılık atışla ilk periyoda önde başlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi karşısında 23-23 eşitliği sağlayan Girne Üniversitesi ilk periyodu 26 -29 geride kapattı. Çekişmeli geçen ikinci periyodu, Hatay Büyükşehir Belediyesi 47-45 önde kapatırken, üçüncü periyotta da üstünlüğünü sürdürerek 66- 61 önde bitirdi. Dördüncü periyotta ise Hatay Büyükşehir Belediyesi maçtaki üstünlüğünü koruyarak Girne Üniversitesini 78-74 mağlup etti.

Girne Üniversitesi’nden Marica GAJIC 9 sayı,12 ribaunt, Betül ERKOYUNCU 14 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, Adrijana KNEZEVIC 20 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Özge YAVAŞ 12 sayı, 3 ribaunt, 5 asist, Deniz AYGÜL 4 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, Simay KARAMAN 15 sayı ile maçın öne çıkan isimleri oldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde Katsiarina SNYTSINA 12 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Natalie HURST 17 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Marina BAŞ 20 sayı, 6 ribaunt, 1 asist Bahar ÖZTÜRK 13 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ile ile oynadı.

İlker ÖZENELİ: “Oyuncularım çok iyi mücadele etti”

Turnuvanın ilk gününü değerlendiren Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı antrenörü İlker GÖZENELİ, “Dr. Suat GÜNSEL Kupası” kapsamında kendi evimizde, kendi sahamızda oynadığımız maçı kaybetmenin üzücü olduğunu söyledi. İlker GÖZENELİ, “Ligin güçlü takımlarından biri olan Hatay BŞB ile çıktığımız maçta ortaya koyduğumuz mücadeleden son derece memnunum, oyuncularımız son topa kadar savaştılar. Lige en iyi şekilde hazırlanmak için bu gibi bizim çok önemli ve değerli. Sahada nasıl bir oyun sergilememiz gerektiğini bu gibi maçlarda oyuncularımız çok daha iyi şekilde kavrıyor. Gerek hücum gerekse savunma organizasyonlarımızın oyuncularımız tarafından ezberlenmesi açısından bu tip maçları lig başlayana kadar oynamaya devam edeceğiz. Hatay BŞB maçında gösterdiğimiz performansın üzerine koyarak lige en iyi şekilde başlangıç yapmak istiyoruz. Amerikalı oyuncularımızın da aramıza katılması ile birlikte çok daha güçlü ve mücadele eden bir takım ortaya çıkaracağız” dedi.