“Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane”nin İnşasına Başlandı
Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2019, 15:46

6000 metrekarelik alanda yer alacak ve  6 konferans salonuna sahip olacak Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane’nin inşasına başlandı.

2019 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen yapı,  Yakın Doğu Üniversitesi Büyük  Kütüphane’den sonra Kıbrıs’ın ikinci kütüphanesi olacak. Bir adet 500 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra  3 adet 160 kişilik, 1 adet 130 kişilik ve 1 adet ise 150 kişilik olmak üzere toplam 6 konferans salonunu aynı çatı altında toplayacak.

GÜ Büyük Kütüphane’de okuma salonları, bireysel ve grup çalışma odaları, Elektronik Kaynaklar Araştırma Salonu, Süreli Yayınlar Okuma Bölümü ve  arşivin yanı sıra Engelli Çalışma Odası, Kulüp Odaları, Bilgisayar Laboratuvarı, Nadide Eserler Koleksiyonu, Görsel Medya Kütüphanesi ve sergi salonu da yer alacak.

Mevcut kütüphane bünyesinde bulunan 300.000 kitap ve 1.500.000 elektronik veri tabanı sayesinde Büyük Kütüphane’ye her yerden erişim olanağı sağlanacak.  Library of Congress sınıflandırma sistemine  göre dizayn edilecek olan raf sistemi uygulaması bu hedefin diğer bir parçasını oluşturacak.

Bu önemli yatırımla ilgili açıklama yapan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, araştırma ve yayın faaliyetlerinin artmasında, zengin kütüphane imkanlarının önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Salihoğlu, inşasına başlanan Büyük Kütüphane’nin hem üniversite öğrencilerinin eğitimlerine  katkı sağlayacağını hem de Girne bölgesi halkına hizmet sunacağını belirtti.