Girne Üniversitesi, Burs ve Yerleştirme Sınavı Sonuçları Açıklandı
Eklenme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 07:55
Son Güncelleme Tarihi:04 Temmuz 2017, 11:06

Girne Üniversitesi’nin KKTC’li öğrenciler ile KKTC liselerinde 4 yıl kesintisiz eğitim gören TC’li öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirdiği 2017-2018 Akademik Yılı Burs ve Yerleştirme Sınavı sonuçları açıklandı. Sınav, 120 dakika süren ve Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen sorularından oluştu.

Sınava giren adaylar sınav sonuçlarına göre, 12 Fakülte, 1 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokuluna bağlı 40 program arasından tercihte bulundukları programlara yerleştirildiler. Öğrenciler, sınav sonucuna ve yerleştikleri programlara bağlı olarak, Girne Üniversitesi yönetimi tarafından sağlanan yüzde yetmişbeş, yüzde elli ve yüzde yirmibeş oranlarında başarı burslarından yararlandılar. Sonuçlar sonuc.kyrenia.edu.tr internet adresinden açıklanmıştır.

Girne Üniversitesi’ni tercih ederek programlarımıza yerleşen öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.