Girne Üniversitesi BOTAŞ CUP’ta Dördüncü oldu… Girne Üniversitesi: 71- Hatay BŞB: 86
Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2016, 15:14
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Girne Üniversitesi BOTAŞ CUP’ta Dördüncü oldu... Girne Üniversitesi: 71- Hatay BŞB: 86[/center]

Anadolu Jet BOTAŞ Cup’ta mücadele eden Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yenilerek kupayı dördüncü sırada tamamladı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde yapılan açıklamaya göre, Adnan Menderes Spor Salonu’nda oynanan maçta, Euroleague Kadınlar Ligi’nde yer alan rakibi karşısında zaman zaman başa baş oynayan Girne Üniversitesi ilk yarıyı Hatay BŞB önünde 44- 35 geride kapattı. Hatay BŞB, üçüncü periyodu 64-54 önde bitirirken, maçta 86-71’lik skorla galip oldu. Bu mağlubiyet ile birlikte Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından BOTAŞ Spor’un düzenlediği BOTAŞ CUP’ta Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı dördüncü sırada yer aldı.

Girne Üniversitesi’nde Rachel HOLLIVAY 12 sayı, 9 ribaunt, 1 asist, Adrijana KNEZEVIC 15 sayı, 2 ribaunt, 1 asist, Marica GAJIC 12 sayı, 8 ribaunt, 1 asist, Özge YAVAŞ 8 sayı, 2 ribaunt, 6 asist, Ayça VURAL 4 sayı ile oynadı.

Hatay BŞB’de, Courtney PARIS 14 sayı, 10 ribaunt, 6 asist, Katsiaryna SNYTSINA 21 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, Marina BAŞ 19 sayı, 8 ribaunt, 4 asist, Bahar ÖZTÜRK 17 sayı, 5 ribaunt, 2 asistle performans sergiledi.

İlker GÖZENELİ: “Turnuvaya Deneyim Almak İçin Geldik, Oyuncularımızın Önemli Bir Vizyon Edindiğini Düşünüyorum”

Turnuvayı değerlendiren Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İlker GÖZENELİ, “güzel bir turnuva geçirdik. Amerikalı oyuncularımız ilk kez bu turnuvada yer aldı. Onların takıma adapte olmaları bakımından önemli bir turnuva oldu. İyi mücadele ettik. Her maç bizim için önemli. Onun için iyi konsantre oluyoruz ve herkes gereken özveriyi gösteriyor. Yorgun bir takımımız var aslında bundan önce iki turnuvada yer aldık. Buradan da Erciyes Cup’a gideceğiz. Yine de buradaki maçlardan ve oyuncularımızın performansından memnunum. Maçları izledik, oyuncuları değerlendirdik, hedeflerimize doğru sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Ligde taraftarlarımızı ve bizi destekleyen insanları mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.