Girne Üniversitesi Adana’da Tosyalı Toyo Osmaniyespor’u 69 -59 Mağlup Etti
Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2016, 14:20
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

Girne Üniversitesi Adana’da Tosyalı Toyo Osmaniyespor’u 69 -59 Mağlup Etti

2016-2017 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Girne Üniversitesi Kadın Basketbol takımı lig öncesi Adana Büyükşehir Turnuvasında karşılaştığı Tosyalı Toyo Osmaniyespor’u 69-59 mağlup etti.

Adana Adnan Menderes Spor Salon’unda oynanan müsabakada on sayı farkla maçı kazanan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Adana da çıktığı ilk maçta galibiyet sevinci yaşayan taraf oldu.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol takımı ilk periyotta 19-6’lık elde ederek ilk devreyi de 40-24 üstünlükle kapattı. Üçüncü periyotta ise 55-41 sağladığı üstünlükle maç sonucunda 69-59 skorla mücadeleyi kazandı.

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımından Özge Yavaş 19 sayı, 2 ribaunt, 4 asist, Simay Karaman 15 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Marica Gajiç 14 sayı, 11 ribaunt, 1 asist, Adrijana Knezevic 10 sayı, 2 ribaunt, 4 asist ortalama ile maçta öne çıkan isimleri oldu.

Osmaniye Tosyalı Toyo’da ise Jasmine Gardner; 26 sayı, 6 ribaunt, Sana Korsal;10 sayı, 10 ribaunt, 1 asist, Harika Eldaş; 9 sayı, 5 ribaunt, 5 asist, Büşra Akgün 7 sayı, 1 ribaunt, 1 asist ile mücadeleyi tamamladı.

İlker GÖZENELİ: “ Lig Rakiplerimiz İle Yaptığımız Hazırlık Maçları Bize Nasıl Bir Tutum Sergilememiz Gerektiğini Gösterecek”

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Koçu İlker GÖZENELİ, sezon öncesi ligde ilk maçımızı oynayacağımız Tosyalı Toyo Osmaniye Spor ile yaptığımız hazırlık maçında galibiyet almak bizlere büyük motivasyon sağladı. Oyuncularımız bütün periyotlarda üstünlüğünü korumayı başardı. Bu turnuva ile Ağustos ayından beri sürdürdüğümüz çalışmaların ne kadar faydalı olduğunu görmüş olacağız. Turnuva kapsamında önümüzde dört maç daha var. Bu turnuvada ligdeki rakiplerimizle karşı karşıya gelmek bize lig süresince nasıl bir oyun sistemi ile mücadele etmemiz gerektiğini ve rakiplerimizi inceleme fırsatı verecek” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi turnuvası kapsamında Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı 20 Eylül 2016 Salı günü saat 16.00’da AGÜ ile karşılaşacak.