Girne Üniversitesi 35 Bölümüne 1240 Kontenjan
Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 13:13
Son Güncelleme Tarihi:19 Aralık 2016, 07:38

2016-ÖSYS tercih işlemleri başladı. Bugün başlayan üniversite yerleştirme tercihlerinde Girne Üniversitesi’ni 1240 aday tercih edebilecek.

Girne Üniversitesi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında devam edecek tercih dönemi süresince adaylar Girne Üniversitesi’nin 11 Fakülte ve 5 Yüksekokuluna bağlı 35 bölümü için tercih yapabilecekler.

[center]Düşük Doz Radyasyonla Hastalık Tanısı Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde[/center]

11 Fakülte, 3 Yüksekokul ve 1240 Kontenjan

Yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi’nde yer alan Denizcilik Fakültesi, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi, Deniz Bilimleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile Denizcilik Yüksekokulu, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı 35 bölümü tercih edecek öğrencilere %100, %75, %50, %25 burs imkanı sunuluyor. Tercihlerin 29 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı da hatırlatılan açıklamada, sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin 15-19 Ağustos tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.