Girne Üniversitesi 2021 KKTC Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı 22 Mayıs Cumartesi Günü Yapılacak
Eklenme Tarihi: 03 Şubat 2021, 11:13

Girne Üniversitesi 2021-2022 öğretim yılı “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı” 22 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da, Girne Üniversitesi kampüsünde tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, KKTC vatandaşları ile lise eğitimini 4 yıl boyunca kesintisiz olarak KKTC’de bulunan herhangi bir orta öğretim kurumunda tamamlamış olan TC vatandaşları “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı”na başvuru yapabilecek.

Başvurular Online veya Elden Yapılabilecek
Açıklamada toplam 420 burs kontenjanı için yapılacak sınava katılacak adayların başvurularını http://kktcsinav.kyrenia.edu.tr/ adresinden 21 Mayıs 2021 saat 24.00 ‘a kadar online olarak yapabileceği belirtildi.

Elden başvurular için ise pandemi süreci sonrasında yapılması planlanan okul tanıtım günlerinde dağıtılacak veya rehber öğretmenlere ulaştırılacak formların 20 Mayıs 2021 saat 16.00’ya kadar doldurulması gerektiği vurgulandı.

Ücretsiz Otobüs Servisleri Düzenlenecek
22 Mayıs 2021 Cumartesi düzenlenecek sınav için Güzelyurt Terminali ve Mağusa Terminali’nden saat 08.30’da, Lefkoşa Terminali ve Alsancak Belediyesi’nden 09.00’da ve Girne Barış Parkı’ndan 09.30’da ücretsiz servis hizmeti verilecek.

Sınav Kaydı için Gerekli Belgeler
Sınava kayıt için adayın kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğrafın yeterli olduğu açıklandı.

Aralarında Denizcilik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesinin de bulunduğu toplam 12 fakülteyi bünyesinde barındıran Girne Üniversitesi %75’e varan burs imkanları sunuyor.