Girne Üniversitesi 2019-2020 Güz Dönemi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2020, 17:22
Son Güncelleme Tarihi:03 Şubat 2020, 10:51

“Girne Üniversitesi 2019-2020 Güz Dönemi Mezuniyet Töreni” kampüste gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, rektör yardımcıları, genel sekreter, başhekimler, dekanlar, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, idari personel, aileler, konuklar, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Ailelerinin ve diğer konukların alkışları ile tören alanına giriş yapan 30 mezun öğrencinin gururla yerlerini almasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu,  öncelikli olarak Elazığ’da yaşanan depremde hayatını kaybeden kişilere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi ve yaralılara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: ”Araştırma yapıp bilgi üretmek kadar paylaşmak da önemli”
GÜ öğretim elemanlarının geçtiğimiz yıl Web of Science ‘ta (WOS) ve Scopus’ta uluslararası indekslerde taranan dergilerde, 120’nin üzerinde yayın yapmanın yanı sıra kitap, bilimsel makale gibi çalışmalarda da bulundukları ifade eden Salihoğlu, araştırma yapıp bilgi üretmenin ve paylaşmanın önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Girne Üniversitesi’ni yurtiçi ve yurtdışında daha fazla tanıtmak için bir dizi yeniden yapılanma faaliyetinde bulunduklarını ve bunun karşılığını da almaya başladıklarını ifade etti.

Salihoğlu Denizcilik Fakültesi’nin Uluslararası Denizcilik Fakülteleri Birliği IAMU’ya  üyeliğinin Mersin Deniz Ticareti Odası bülteninde haber olarak yayınlandığını belirtti.

Daha sonra mezunlara ve yakınlarına seslenen Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, kendilerini kutladı ve öğretim elemanlarına da özverili çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin büyükelçileri olarak gördükleri mezunların heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadığı bugünü bir veda olarak görmediklerini söyleyerek kendilerine gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmasının ardından öncelikle Fen Bilimleri Enstitüsü Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunları Ovuakporoye Emmanuel Clarke, Gökhan Tarı, Uzak Yol Kaptanı Çağrı Deliceırmak ve Uzak Yol Başmühendisi Volkan Varışlı diplomalarını aldı.

Daha sonra sırasıyla  Denizcilik İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Yüksekokulu  ve Havacılık ve Uzay  Bilimleri Fakültesi öğrencilerine diplomaları dekanlar ve öğretim görevlileri tarafından takdim edildi.

2019 – 2020 Akademik Yılı Güz Dönemi’ni hem üniversite hem de Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü birincisi olarak tamamlayan Theophilus Tafadzwa Magadzire ve Denizcilik Fakültesi Ulaştırma İşletme Bölümü’nden dönem birincisi Samet Yılmaz Doğan mezunlar adına birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

Duygusal anların yaşandığı tören mezuniyet pastasının kesilmesi ve kep atma seremonisinin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.