Girne Üniversitesi 2016-17 Akademik Yılı Bahar Dönemi Kayıtları 10 Şubat 2017’ye Kadar Devam Edecek
Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2017, 05:54

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, eğitimine bir başka yükseköğrenim kurumunda devam eden ve Girne Üniversitesi’nde bulunan tıptan mühendisliğe, hukuktan iktisata kadar geniş yelpazeli bir alanı kapsayan 35 bölüm ve programın herhangi birine Bahar döneminde kayıt yapmak isteyen KKTC ve TC uyruklu öğrencilerin Girne Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne 10 Şubat 2017’ye kadar başvurularını yapabilecekleri bildirildi.

Girne Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, İngilizce ve Türkçe dillerinde kaliteli ve çağdaş eğitim sunan Girne Üniversitesi’nin, Denizcilik Fakültesi, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi, Deniz Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve buna bağlı 35 bölüm için başvuru kabul edileceğini ve öğrencilere çeşitli burs imkanlarının sağlanacağını belirtildi.

23 Ocak 2017 tarihinde başlayan bahar dönemi kayıt başvurularının 10 Şubat 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar (16.30) yapılabileceği ve kayıt kabul koşulları ile özel burs imkanları hakkındaki detaylı bilgi almak isteyen adayların “info@kyrenia.edu.tr” adresine e-posta gönderip bilgi alabileceği ve aynı zamanda +90 392 650 26 00 no’lu telefondan, Öğrenci İşleri Birimi’nden detaylı bilgi alabileceği bildirildi.

Başvuru esnasında gerekli belgeler ise:

Türkiye’deki veya KKTC’deki bir Üniversiteye Merkezi ÖSYM Puanıyla Yerleşen Öğrencilerin 2016-2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvurularında İstenen Belgeler :

1. ÖSYM (YGS, LYS veya DGS) sonuç belgesi / ÖSYM (LYS veya DGS) yerleştirme belgesi
  2. Öğrenci belgesi/ Disiplin cezası almadığına dair belge
  3. Transkript ( Not durum belgesi)
  4. Ders plan ve içerikleri (Muafiyet için)
  5. Pasaport, kimlik kartı veya nüfus cüzdanının bir fotokopisi

KKTC Liselerinden Mezun Olup KKTC Üniversitelerine Yerleşen Öğrencilerin 2016-2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvurularında İstenen Belgeler:

1. Öğrenci belgesi/ Disiplin cezası almadığına dair belge
  2. Transkript ( Not durum belgesi)
  3. Ders plan ve içerikleri (Muafiyet için)
  4. Pasaport, kimlik kartı veya nüfus cüzdanının bir fotokopisi ” olarak açıklandı.