GEMİMO İzmir Başkanı Hakkı Toros, Girne Üniversitesi’nde Seminer Verecek
Eklenme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 15:28
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:44

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) İzmir Şubesi Başkanı Hakkı Toros Girne Üniversitesi’nde “Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Günümüzde Denizciliğin Önemi” konulu bir seminer verecek.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Türkiye denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden GEMİMO İzmir Şubesi Başkanı Sn. Hakkı Toros, Girne Üniversitesi’nin planlı faaliyetleri çerçevesinde 8 Mayıs 2014 tarihinde 10:00 – 12:00 saatleri arasında Girne Üniversitesi’nin YDÜ’de bulunan geçici yerleşkesinde Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Günümüzde Denizciliğin Önemi konulu bir seminer verecek.

Türkiye’nin en köklü örgütlerinden biri olan Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO), Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı olarak 29.07.1960 tarihinde 6235 sayılı yasa ile kurulmuş bir meslek örgütüdür. Bugün, yurt içinde ve dışında Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğretimi yapan fakülte ve bölümlerden mezun olarak diploma almış, ülkemiz sınırları içinde mesleklerini uygulamaya yasal yetkili olup, mesleki çalışmalarda bulunan 1500’den fazla üyesi olan GEMİMO, denizcilik sektörünün geliştirilmesine yönelik hedef ve uygulamaların bilimsel ve teknik temeller üzerinde geliştirilmesi, sektörle ilgili planlamalar yapılması, ülke sanayi sektörleri ile denizcilik sektörü entegrasyonun ön planda tutulması, çevrenin korunmasına ya da yenilenmesine yönelik önlemlerin alınmasını amaçlayan ve gerek mesleğinin gelişmesi, gerekse üyelerinin meslek onurları ile hak ve yetkilerinin sağlanması ve korunmasına yönelik etkinlik ve girişimlerde bulunmaktadır.

Kaynak: ADA BASINI