“Gemi Kazalarına Pratik Bir Bakış” Başlıklı Atölye Çalışması Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 04 Kasım 2019, 08:41

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ‘ Gemi Kazalarına Pratik Bir Bakış ‘ başlıklı bir atölye  çalışması düzenledi.

Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Mehmet Fatih Hüseyinoğlu, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Uluslararası Risk ve Güvenlik Yönetimi Enstitüsü (MIIRSM) Üyesi ve TECHIOSH Teknik Üyesi Nuri Ersan ‘ Büyük Deniz Kazaları ‘ konulu bir sunum ve atölye çalışması gerçekleştirdi.

Ersan konuşmasının başında Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden gelen davetten mutluluk duyduğunu ifade etti. Nuri Ersan’ın gemilerde yaşanabilecek zehirlenme, gemi yönetim sisteminin çalışmaması, bir yolcunun kalp krizi geçirmesi,  kaza sonucu denize yakıt akması gibi durumlarda neler yapılabileceğine ilişkin sorularına katılımcılar farklı çözüm önerileri sundular.

Geçmişte yaşanan M/S Estonia , M/T Exton Waldez gibi kaza örnekleri üzerinden  yapılması ve yapılmaması gerekenlere ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ve videolar ile desteklenen çalışma öğrencilerin yoğun olarak ilgisini çekti.

Nuri Ersan etkinliğin son bölümünde bu tür kazaların sonrasında yaşananlara ve kriz yönetimine ilişkin bilgiler de verdi.

Katılımcılar, ilerideki kariyerlerinde görev alacakları olası pozisyonlar ve kaza gibi durumlarda neler yapabileceklerine ilişkin farklı senaryoları içeren interaktif atölye çalışmasının kendileri açısından önemli deneyim olduğunu ifade ettiler.