Geleneksel Denizcilik Üniforma Değişim Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi – Girne Üniversitesi

Geleneksel Denizcilik Üniforma Değişim Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Girne Üniversitesi Denizcilik programları öğrencilerinin kışlık üniformadan yazlık üniformaya geçişi sebebiyle kampüste bir dizi etkinlik düzenlendi.

Denizcilik programları öğrencilerinin ve akademisyenlerinin yanı sıra, akademik ve idari personel ile diğer program öğrencilerinin de katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Denizcilik Fakültesi  Dekan Vekili Doç. Dr. Mehmet Fatih Hüseyinoğlu yaptı. Kavanozda şeker sayısı tahmini, gemici bağları, el incesi atma ve halat çekme yarışmaları Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Gizem Selvili ile Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Jairosi Jonasi’ nin çift dilli sunumuyla gerçekleştirildi. Fotoğrafçılık ve Medya Kulübü öğrencilerinin düzenlediği ‘Mavi’nin İzleri ’ başlıklı sergi de katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Öğrenciler ve akademisyenlerin renkli rekabetine sahne olan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlik, Türk gemilerinde pazar günleri geleneksel olarak pişirilen kuru fasulye ve pilavdan oluşan menünün ikramı ile son buldu.