Geleceğin havacı ve denizcileri Girne Üniversitesi’nde buluşuyor
Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2014, 13:33

Yakın gelecekte dünya denizlerinde ve gökyüzünde görev yapacak yeni nesil denizci ve havacılar Girne Üniversitesi’nde buluşuyor. Girne Üniversitesi,Kıbrıs Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, EUROCONTROL, Boeing Firması, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, BIMCO gibi havacılık ve denizcilik sektörlerinin otoritelerinin verilerine göre önümüzdeki 15 yıllık süreçte Türkiye ve dünyada yüzbinlerle ifade edilen havacılık ve denizcilik sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyaçlarının bir kısmı ülkemizin ve yakın coğrafyamızın havacılık ve denizcilik konusunda uzmanlaşmış ilk ve tek yüksek eğitim kurumu olan Girne Üniversitesi tarafından karşılanacak.Girne Üniversitesi havacılık ve denizcilik sektörlerinin nitelikli eleman açığının önemli kısmını tek başına karşılayacak.
Açıklamada, Girne Üniversitesi bölümlerini tercih edecek olan öğrencilere eşsiz fırsatlar sağlandığı, havacılık bölümlerini tercih edecek olan adayların iş garantisi olduğu, eğitim boyunca eğitim harçlarını ödemeyecekleri, mezun olduktan ve istihdam edildikten sonra eğitim ücretlerini ödeyecekleri, denizcilikle ilgili bölümlerde de çeşitli burs imkanları olduğu vurgulandı.
Girne Üniversitesi’nin 2014-1015 akademik yılı için kayıtların devam ettiğini ve son kayıt tarihinin 5 Eylül 2014 olduğu bildirildi.
Star Kıbrıs