Gabon’dan Gelen 16 Kişilik Heyet Kampüsümüzü Ziyaret etti
Eklenme Tarihi: 02 Mart 2021, 10:10

Gabon’dan gelen ve eğitimciler ile aday öğrencilerden oluşan 16 kişilik heyet kampüsümüzü gezerek Girne Üniversitesi’nin sağladığı olanaklar, uygulamalı dersler, yurt ve ulaşım imkanları gibi konularda genel bilgiler aldı.

Öncelikle denizcilik programlarının eğitiminde kullanılan Gemi Simülasyon Odaları ve Laboratuvarlarını inceleyen ziyaretçilere Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Uzakyol Kaptanı Hilmi Şahlı, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Uzak Yol Kaptanı Mehmet Emin Debeş ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Uzakyol Baş Mühendisi Volkan Varışlı tarafından sistemler hakkında bilgi verildi.

Uçuş Simülasyon Eğitim Cihazı hakkında GÜ OEO Baş Teorik Bilgi Öğretmeni Araş. Gör. Hüray Ahmet Yılmaz tarafından verilen bilgilerden çok etkilenen öğrenciler, kokpit içinde uçuş deneyimini yaşayarak sistemi yakından inceledi.

Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nde Fantom Simülasyon laboratuvarlarını gezen eğitimciler ve öğrenciler ziyaretlerinin sonunda 500 bin kitap ve 650 milyon dijital kaynağa erişim olanağı sunmasının yanı sıra bünyesinde 350 kişilik amfi, okuma salonları, bireysel ve grup çalışma odaları, arşiv ve sergi salonu da bulunan Girne Üniversitesi Büyük Kütüphaneyi ziyaret etti.

Girne Üniversitesi’nin sunduğu imkanları yerinde görme ve bilgi alma olanağına sahip olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen eğitimciler ve öğrenciler kampüs ziyaretlerinin sonunda yemekte ağırlandı ve kendilerine hediye takdim edildi.