Dr. Suat GÜNSEL Kupası’nın Sahibi BOTAŞ Spor Oldu
Eklenme Tarihi: 02 Ekim 2016, 14:57
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Dr. Suat GÜNSEL Kupası’nın Sahibi BOTAŞ Spor Oldu[/center]

Girne Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen sezon öncesi hazırlık turnuvası “Dr. Suat GÜNSEL Kupası” üçüncü gün maçları ile sona erdi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin iddialı takımlarını bir araya getiren turnuvada, Adana ekibi BOTAŞ Spor birincilik kupasının sahibi oldu. Tek devreli lig usulüne göre oynanan turnuvada, Hatay Büyükşehir Belediyesi ikinci, Yakın Doğu Üniversitesi üçüncü, Girne Üniversitesi de dördüncü oldu.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi RA25 Spor Salonu’nda yapılan turnuvanın finalinde, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir BEROVA, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat TÜZÜNKAN, Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı Salih IŞIK, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ NASIROĞLU, Yakın Doğu Ünversitesi Kulüp Başkanı Işık EYİGÜNGÖR, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan ATAMTÜRK yer aldı.

Son Gün Maçları Büyük Mücadeleye Sahne Oldu

Basketbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Dr. Suat GÜNSEL Kupasının son gününde Yakın Doğu Üniversitesi Girne Üniversitesi’ni, Hatay BŞB, BOTAŞ Spor karşısında sahadan galibiyetle ayrılan taraflar oldular. Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmalarda, Yakın Doğu Üniversitesi Girne Üniversitesi’ni 74- 54, Hatay Büyükşehir Belediyesi de BOTAŞ’ı 57-55 mağlup etti.

İlk oynanan Hatay BŞB- BOTAŞ maçında, ilk periyotta üstünlüğünü sağlayan BOTAŞ periyodu 12-8 önde kapattı. İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren BOTAŞ 28-27’lik skorla ilk devreyi bitirdi. Eşitliğin sağlandığı üçücü periyot 41-41’lik skorla biterken, dördüncü periyotta Hatay üstünlüğünü ele geçirerek 57-55 maçı kazandı.

Turnuvanın diğer mücadelesinde ise Yakın Doğu Üniversitesi, iyi başladığı maçta etkili olarak ilk periyodu 26-12 önde kapattı. İkinci periyotta oyuna ağırlığını koyan Yakın Doğu Üniversitesi ilk devreyi 42-32’lik skorla bitirdi. Üçüncü periyot da sayı farkını açarak 56-45 skor elde eden Yakın Doğu Üniversitesi dördüncü periyotta da üstünlüğünü koruyarak sahadan 74-54’lük skorla galip ayrıldı.

Başarı Ödülleri Verildi…

Maçların ardından plaket ve ödül törenine geçilerek Dr. Suat GÜNSEL Turnuvası’nda başarı gösteren oyunculara ödül takdim edildi.

Turnuvanın Ribaunt yıldızı Girne Üniversitesi Kadın Basketbol takımından 34 ribaunt ile Marica GAJIC’e olurken, sayı kraliçesi, Girne Üniversitesi’nden 48 sayı ile Simay KARAMAN, Asist’de ise BOTAŞ’tan 17 asist ile Natasha LACY ödül alan isimler oldu.

Turnuvanın en değerli oyuncu ödülünü ise toplamda 31 sayı 17 asist, 21 ribauntluk performansı ile BOTAŞ’tan Nastha LACY’nin oldu. Turnuva süresince maçları canlı yayınlayan BRTK’da desteklerinden ötürü plaket takdim edildi. Plaket ve ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Girne Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve üç gün süren turnvayı değerlendiren takım antrenörleri güzel ve başarılı bir turnuva geçirdiklerini söyledi.