Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Hastanesi’ni Ziyaret Eden Girne İlçesi Muhtarlarından Ortak Açıklama:“Gurur Duyduk”
Eklenme Tarihi: 24 Mart 2017, 17:52

Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Girne İlçesi Muhtarları Halil GÜLERMAN (Lapta Yavuz Mahallesi Muhtarı) , Ahmet PELİT (Karşıyaka), Ali KİNSİZ (Dikmen akçiçek Köyü Muhtarı), Ali TOSUN (Lapta Tınaztepe Mahallesi Muhtarı), Celal BOZACIOĞLU (Aşağı Taşkent Köyü Muhtarı), Durmuş AŞANDIR (Yukarı taşkent Köyü Muhtarı), Ersel TATLISU (Beylerbeyi Köyü Muhtarı), Ertan BEŞİKTAŞ (Şirinevler Köyü Muhtarı), Esat ATIŞ (Zeytinlik Köyü Muhtarı), Hüdaverdi TUTKU (Karaoğlanoğlu Muhtarı), Mustafa UZUN (Ozanköy Muhtarı), Nureddin SALCI (Alsancak Çağlayan Mahallesi Muhtarı), Neşat KUVVET (Ilgaz Köyü Muhtarı), Nidai KELEŞ (Lapta Sakarya Mahallesi Muhtarı), Soner CANGİL (Alsancak Yayla Mahallesi Muhtarı), İbrahim SESSİZ (Lapta Türk Mahallesi Muhtarı), Turhan PAŞA (Karakum Muhtarı), Yüksel ÇAĞLAR (Boğazköy Muhtarı), Zehra BEYDOLA (Malatya İncesu Köyü Muhtarı), ve Mustafa ARAP (Dağyolu Muhtarı) Girne Üniversitesi Hastanesi’ne ziyarette bulundu.

Sadece Kıbrıs’ta değil, Türkiye ve bölge çapında da en donanımlı bir kaç hastaneden birisi olan Girne Üniversitesi Hastanesi’nin tüm birimlerini gezerek detaylı bilgi alan muhtarlar, böyle gelişmiş bir imkanın hizmet verdikleri bölgede yer almasından büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirttiler.

Muhtarlar, Hastanenin ardından üniversitenin Denizcilik Fakültesinde, gelişmiş laboratuvar ve dersliklerle birlikte öğrencilere teknolojik açıdan zengin bir uygulama olanağı sunan ve Ada’da tek olan Gemi Simülasyon Merkezine de bir ziyaret gerçekleştirdiler. Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa ALTUNÇ’tan Simülasyon Merkezi ile ilgili bilgi alan muhtarlar, açık denizde yol alan bir geminin içinde olma deneyimini yaşadılar.

İSTEDİKTEN SONRA BAŞARILAMAYACAK HİÇ BİR ŞEY YOKTUR!

Üniversite Hastanesinde ve Denizcilik Fakültesi’nde gördüklerinden çok etkilendiklerini ifade eden muhtarlar, ülkemizde insanların genel olarak eksikliklerden, imkansızlıklardan, sınırlardan şikayet etmeye meyilli olduğunu oysa istedikten sonra başarılamayacak hiç bir şeyin olmadığını belirttiler. Ülkeden umudunu kesmiş olan gençlerimiz için yeni bir istihdam sahası ve eğitim sağladığı için bu yatırımın ayrıca değerli olduğuna vurgu yapan muhtarlar, Girne Bölgesinde neredeyse yoktan var edilen Girne Üniversitesi Hastanesi’nin ve son derece gelişmiş teknik olanakları ile Denizcilik Fakültesi’nin bunun en güzel örnekleri olduğuna dikkati çektiler. Muhtarlar, gururla izledikleri bu büyük yatırımın tüm bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundular.