Denizcilik Fakültesi Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği’ne (IAMU) Üye Oldu
Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2020, 15:39

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği’ne (IAMU) üyelik başvurusu kabul edildi.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkan Vekili Uzakyol Başmühendisi Volkan Varışlı, hızla gelişen denizcilik camiasında bu alandaki eğitim ve öğretimin öneminin vurgulanması amacıyla 1999 yılının Kasım ayında kurulan IAMU’nun şu an toplam 66 üyesi olduğunu ifade etti. Söz konusu üyelik sürecini yürütmekle görevlendirilen Varışlı, IAMU’ya üye üniversitelerin ve eğitim kurumlarının denizcilik alanında önde geldiğini ve her birinin dünya denizcilik filolarına yön vermenin ötesinde Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) işleyişinde de etkin rol aldığını belirtti. Uzakyol Başmühendisi Volkan Varışlı, üye üniversitelerin insansız gemilerin tasarım ve işletimi de dahil ortak projelerde öğrenci değişim programları, ortak uluslararası sertifikasyon programlarının üretimi gibi alanlarda işbirliği yaptığını vurguladı.

Türkiye’de denizcilik eğitimi alanında yetkilendirilmiş olarak faaliyet gösteren sayılı üniversitenin Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği’ne (IAMU) üye olduğunu ifade eden Varışlı, Girne Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu anlamda bir ilke imza atmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Denizcilik Fakültesi Araştırma Görevlisi Gökhan Tarı ise, sürecin mevcut tüm Denizcilik lisans, ön lisans ve yüksek lisans programlarının kalite yönetim sistemi ile birlikte tesciline ve genel kurula katılan tüm üyelerce eksiksiz onayına yönelik yazılı süreci bir yılı aşkın bir süredir titizlikle takip ettiklerini belirtti. Tarı, yakalanan ivmenin devamı için farklı bayrak devletleri, kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin sürdürülmesinde görev alma konusunda büyük bir istek ve azimle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yüksek teknolojiye sahip simülasyon odaları, eğitim ve araştırma gemisi, tam donanımlı laboratuvarları ve alanında uzman akademik kadrosuyla eğitim veren Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin bünyesinde Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği lisans ve ön lisans programlarıyla birlikte, Fen Bilimleri Enstitüsü Deniz Ulaştırma İşletme lisansüstü programı yer alıyor.