Deniz Stajına Çıkacak Öğrencilerimizin Dikkatine
Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2020, 15:36

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün Gemi Adamları Deniz Eğitimleri konusunda 25/06/2020 tarihinde aldığı karara göre; “Küresel salgın haline dönüşen Covid-19 pandemisi nedeniyle uluslararası uçuşların uzun süre askıya alınmış olması, yabancı ülke limanlarında gemi adamı değişimine izin verilmemesi, normalleşme sürecinde hala bu kısıtlamaların devam etmesi nedeniyle öğrencilerin deniz eğitimlerini gerçekleştirmek üzere gemiye katılmaları zorlaşmıştır.

Bu itibarla, YÖK ve MEB bağlısı eğitim kurumlarında sınırlı vardiya zabiti, vardiya zabiti veya uzak yol vardiya zabiti eğitimi gören öğrencilerin, 31 Aralık 2021 tarihine kadar 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında beceri eğitimi, staj ve tamamlayıcı eğitim olarak denizcilik işletmelerinde yaptıkları meslek eğitimleri ve üniversitelerin ilgili mevzuatlarına göre denizcilik işletmelerinde yaptıkları stajları ve kendi istekleri ile denizcilik işletmelerinde yapacakları stajların 2 (iki) aylık bölümünün deniz eğitimi süresinden sayılması ilgi yazı ile uygun görülmüştür. “

Önemle duyurulur.