Courtney WILLIAMS, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda
Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2016, 13:05
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Courtney Williams, Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda[/center]

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne damga vurmayı hedefleyen Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, transferlerine devam ediyor.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yabancı transfer çalışmalarına WNBA’de Atlanta Dream forması giyen Rachel HOLLIVAY ile başlayan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın gard pozisyonunda oynayan WNBA takımların Pheonix Mercury takımından Courtney WILLIAMS’ı transfer etti.

Genç Yetenek Rekora Doymuyor…

1.73 m boyundaki 1994 doğumlu genç yetenek Courtney WILLIAMS, lise yıllarında oynadığı dönemde annesi Michelle WILLIAMS tarafından kırılan 40 sayılık rekoru 42 sayı ile kırdı. WNBA Draft’ında 8. sırada Phoenix Mercury takımına seçilen Courtney WILLIAMS, üniversite yıllarında (2012-2016) oynadığı South Florida takımıda 2015-2016 sezonunda 34 maçta, 22,4 sayı ortalaması, 2,6 asist ortalaması ve 8,4 ribaund ortalaması ile oynadı. 2015-2016 sezonunda Woden Award için seçilen 15 finalist arasında yer alan Courntey WILLIAMS, University of South Florida takımının NCAA’de en yüksek turnuva sayısına ulaşmasını sağladı. ACC All Tournament’te üç maçta attığı 67 sayı ile rekora imza attı. 2015 yılında Gwangju, Güney Kore’de gerçekleştirilen 2015 Dünya Üniversiteler Karşılaşması (World University Games) için Amerika takımına seçilen 12 oyuncudan biri olan Courtney WILLIAMS, Çin ile olan karşılaşmada attığı 18 sayı ile takımın en skorer isimleri arasında yer aldı.

Hülya ÖZKAN: “Skorer Bir Oyuncuyu Takımımıza Katmaktan Mutluyuz”

Courtney WILLIAMS transferi ile ilgili açıklamalarda bulunan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Hülya ÖZKAN, “Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı olarak bu sezon lig son derece dinamik, genç ve mücadele eden bir takım oluşturuyoruz. Transferlerimize Türk oyuncular ile başlamıştık; ikinci yabancı transferimizi de Courtney WILLIAMS’ı takımımıza katarak gerçekleştirdik. Courtney WILLIAMS da genç, dinamik ve başarılarına yenilerini eklemek için son derece gayretli bir oyuncu. Takımımızın ruhuna ve oyun dinamiklerine uyacağını ve bizleri daha iyi yerlere getireceğine inanıyoruz. Mücadele gücü çok yüksek, oyun tarzından taviz vermeyen bir oyuncu. Skorer bir oyuncu olması ile rakiplerimiz için zorlu bir oyuncu olacak. Takımımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.