Çöp Toplama (Trashtag) Etkinliği’ne Akdeniz Köyü Sahilinde Devam Edildi
Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2019, 13:15
Son Güncelleme Tarihi:17 Temmuz 2019, 09:51

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı ve düzenli olarak her hafta yapılan Çöp Toplama ( Trashtag) etkinlikleri devam ediyor.

İlk olarak 27 Mart’ta  Alagadi Sahili’nde düzenlenen ve sonrasında Tatlısu Sahili ve Karpaz Ronnas Sahili’nde gerçekleştirilen etkinliğe  24 Nisan’da Akdeniz Köyü Sahili’nde devam edildi.

Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere devlet kurumları, öğrenciler ve iyilik gönüllülerinin işbirliği ile yapılan koordineli faaliyetler çevre temizliği bilincinin sadece resmi kurumlarda değil bireylerde de yerleşmesinin önemini vurgulamayı amaçlıyor.

Vakıflar İdaresi Girne İyilik Gönüllüleri’nin  düzenlediği, GÜ öğrencilerinin yer aldığı, Alsancak Belediyesi ve Girne Çevre Dairesi’nin katkı verdiği 24 Nisan tarihli etkinlikte Akdeniz Sahili’nin temizliği iki saatlik bir sürede tamamlandı.

GÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Doç Dr. Mehmet Fatih Hüseyinoğlu her hafta düzenli olarak yapılan faaliyetlerde açık denizden gelen plastik vb. atıkların yanında insanların sahillerde bıraktığı atıklarla da karşılaştıklarını ve bunların hem çevre hem de canlılar için risk oluşturduğunu söyledi.

Sayıları her hafta artan katılımcılar da, etkinliğin deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan kumsallarda gerçekleştirilmesinin kendilerini motive eden en önemli etken olduğunu ifade ettiler ve farklı kurum ve enstitülerin desteği ile faaliyetlerini daha da güçlenerek sürdürmeyi arzuladıklarını vurguladılar.