Çekişmeli Maçın Galibi Girne Üniversitesi… Girne Üniversitesi 70 – Adana ASKİ: 66
Eklenme Tarihi: 13 Ekim 2016, 23:50
Son Güncelleme Tarihi:19 Aralık 2016, 07:22

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Abdullah Gül Üniversitesi tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen Erciyes Cup Turnuvası’nda mücadele eden Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı turnuvanın ikinci maçında karşılaştığı Adana ASKİ’yi 70 – 66 yendi.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanan maçta, Rachel HOLLIVAY’in iki sayılık başarılı atışıyla periyoda önde başlayan Girne Üniversitesi başa baş giden mücadelede ilk periyodu 13-14 geride kapattı. İkinci periyotta üstünlüğü elde eden Girne Üniversitesi çekişmeli geçen ilk yarıyı 32-31 önde bitirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında da çekişme vardı. Girne Üniversitesi, Adana ASKİ karşısında Courtney WILLIAMS, Özge YAVAŞ ve Marica GAJIC’in etkili oyunu ile üstün oynadı. Üçüncü periyotu 51- 49 önde geçen Girne Üniversitesi maçın son bölümünde de üstün oynadı ve maçı 70 – 66 kazanarak turnuvada ikide iki yaptı.

Maçta serbest atışları Girne Üniversitesi 22/24, Adana ASKİ ise 3/4 ile kullandı.

Çekişmeli Maçın Galibi Girne Üniversitesi… Girne Üniversitesi 70 - Adana ASKİ: 66

GAJIC’den Yine Double – Double

Girne Üniversitesi turnuvanın ilk maçında olduğu gibi Bosnalı oyuncusu Marica GAJIC, 12 sayı ve 14 ribaunt ile yine maçı double-double yaparak tamamladı.

Üçüncü Maç Mersin ile…

Girne Üniversitesi bir günlük aranın ardından grubundaki üçüncü maçını 15 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 16.00’da Mersin BŞB ile oynayacak.

Girne Üniversitesi’nde, Marica GAJIC 14 sayı, 12 ribaunt, 1 asist, Courtney WILLIAMS 19 sayı, 7 ribaunt, 1 asist, Rachel HOLLIVAY 8 sayı, 3 ribaunt, Adrijana KNEZEVIC 14 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Özge YAVAŞ 12 sayı, 2 ribaunt, 5 asist ile performans sergileyerek takımın öne çıkan isimleri oldu.

Adana ASKİ’de Alexandra BENTLEY 22 sayı, 6 ribaunt, 3 asist, Alysh CLARK 12 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Ezgi MANLAÇ 10 sayı, 1 ribaunt, 3 asist, Asena YALÇIN 8 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ile oynadı.

İlker GÖZENELİ: “Çekişmenin Yaşandığı Bir Maç Geçirdik”

Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İlker GÖZENELİ, herkes elinden gelen en iyi performansı sergileyip, başarılı olmak için mücadele etti. Çekişmeli mücadelenin ardından turnuvada ikinci galibiyetimizi aldık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Sahada iyi performans sergilediler. Oynatmaya çalıştığımız oyun sistemimizi oyuncularımıza ezberletmek açısından ve oyuncularımızın son durumunu görmek için bu maçlar çok değerli. Bu son turnuvanın ciddi bir prova olacağına inanıyorum. Ne kadar iyi ve ne kadar eksiklerimizin olduğunu maçlarda göreceğiz. Temennimiz sakatlık yaşanmadan organizasyonun tamamlanması” dedi.