Çağrı TAŞER ve Ayberk YAVUZ Çiftinden Girne Üniversitesi Kütüphanesi’ne Anlamlı Bağış
Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2016, 14:01
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

[center]Çağrı Taşer Ve Ayberk Yavuz Çiftinden Girne Üniversitesi Kütüphanesi’ne Anlamlı Bağış[/center]

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Çağrı TAŞER ve Ayberk YAVUZ, Girne Üniversitesi Kütüphanesi’ne Yrd. Doç. Dr. Rıfat TAŞER anısına, içinde Yrd. Doç. Dr. Rıfat TAŞER’in doktora tezinin de yer aldığı mühendislik ve işletme alanınlarında 500 adet kitap bağışında bulundu.

Alper ÜNLÜ: “Bağışlar, Öğrencilere ve Bölge Halkına Fayda Sağlıyor”

Kitap bağışını teslim alan Girne Üniversitesi İdari Koordinatörü Alper ÜNLÜ yaptığı açıklamada, “Çağrı TAŞER ve Ayber YAVUZ’a Girne Üniversitesi Kütüphane’sine yaptıkları destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Kütüphanemize yaptıkları bağışları, öğrencilerimize ve bölge halkına çok faydalı kaynak teşkil ediyor” dedi.

Mutlu SOYKURT: “Böyle Değerli Bir Hazinenin Kütüphanemize Bağışlanmasından Onur Duyduk”

Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu SOYKURT ise “YAVUZ çiftinin böylesine değerli bir hazineyi kütüphanemizle paylaşmanızdan dolayı çok büyük onur duyduk. Değerli akademisyen babanızın anısı ve değerli eserleri burada hayat bulacaktır” dedi.

Böylesine Güzel Bir Eğitim Yuvasına Katkı Koymaktan Mutluyuz…

Girne Üniversitesi Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulunan Çağrı TAŞER ve Ayberk YAVUZ çifti ise, “Babamız Yrd. Doç. Dr. Rıfat TAŞER anısına yapmış olduğumuz bu bağış umarız en iyi şekilde değerlendirilir. Girne’de böylesine güzel bir eğitim yuvasına katkıda bulunmaktan çok mutluyuz” dedi.

Rıfat TAŞER Kimdir?

18 Ekim 1946, Gönyeli, Kıbrıs doğumlu Yrd. Doç. Dr. Rıfat TAŞER, Zehra TAŞER’in eşi ve Çağrı TAŞER Yavuz’un babasıdır. Liseyi Lefkoşa Türk lisesinde tamamlamıştır. 1972-73 yılında ODTÜ-İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü (BBA) mezunudur. FullBright Commission bursu kazanmış ve 1982-83 yılı ABD, Oklahoma City Üniversitesinden İşletme dalında Yüksek Lisans Diploması (MBA)almıştır.1995 yılında Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim dalında Doktora diplomasını almıştır. İş hayatında 1973-74’te Kıbrıs’ta başlamış, Toros Trikotaj fabrikasında İmalat Müdürü olarak çalışmıştır. 1974-1991 yıllarında K.K.T.C Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın çeşitli kademelerinde kamu görevi yapmıştır.Buradaki son görevi Kamu Kuruluşları Koordinatörlüğü idi. 1984-86 da K.K.T.C Kooperatif Merkez Bankası İdare Meclisi Üyeliği yapmıştır. Yine bu yıllar arasında (1984-1986) ETİ –Endüstri ve Ticaret İşletmeleri Ltd. Şirket Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 1987 de Doğu Akdeniz Üniversitesinde yarı zamanlı Öğretim Görevlisi olarak başladığı Akademik kariyerine, daha sonraları tam zamanlı Öğretim Görevlisi olarak devam etmiş ve uzun seneler Doğu Akdeniz Üniversitesi,İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcılığı ünvanını, 1 Ocak 2005 tarihine dek başarıyla sürdürmüştür. TAŞER’in Türk Sanat Müziği’ne olan düşkünlüğü tüm dostları tarafından bilinmektedir ve bu sevgi sayesinde 45 yaşında kendi çabalarıyla Ud çalmayı öğrenmiştir. 2009 yılında vefat eden TAŞER’in tüm gelirini Turk Silahli Kuvvetlerine bagışlamayı düşündüğü ancak ömrü vefa etmediği icin yayımlanmamış olan mücahitlik anılarını esprili bir dille kaleme aldığı ‘Dört Sokum Bir Perdah’ adlı bir de kitabı bulunmaktadır.