BOTAŞ CUP’ın İlk Galibi Girne Üniversitesi Oldu… Girne Üniversitesi:77 – MBK Doğuş Hastanesi: 71
Eklenme Tarihi: 06 Ekim 2016, 19:03
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:41

[center]Girne Üniversitesi 72 - Mersin B.Ş.B - 79[/center]

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Adana Botaş Spor tarafından organize edilen “Anadolujet Botaş Kupası Hazırlık Turnuvası’nın açılış maçında karşılaştığı MBK Doğuş Hastanesi’ni 77-71 mağlup etti.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Adnan Menderes Spor Salonu’nda yer alan maçta, ilk periyodu 20-15 üstünlükle bitiren Girne Üniversitesi çekişmeli geçen ikinci periyotta elde ettiği 41-36’lık skorla ilk devreyi önde kapattı. Üstünlüğünü üçüncü periyotta sürdüren Girne Üniversitesi rakibine sayı farkını açarak 62-53’lük skor elde etti. Girne Üniversitesi son periyotta ise 77-71’lik skor ile MBK Doğuş Hastanesini yendi. Çember altını daha etkili kullanan Girne Üniversitesi maçta 11 top çaldı.

Girne Üniversitesi’nde, Courtney WILLIAMS 14 sayı, 4 ribaunt, 1 asist Adrijana KNEZEVIC 16 sayı, 9 ribaunt, 6 asist, Marica GAJIC 12 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, Simay KARAMAN 13 sayı, 4 asist ile öne çıkan isimler oldular.

MBK Doğuş Hastenesi’nde, Jelena İZEVIC 21 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, Gülşah DUMAN 17 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Michelle SNOW 14 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, Rana DERİN 6 sayı, 1 ribaunt, 3 asist ile oynadı.

GÖZENELİ: “Sahada İyi Performans Sergilediğimiz Bir Maç Oldu”

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İlker GÖZENELİ yaptığı değerlendirmede, yıllardır düzenlenen ve bu yıl 13. organize edilen turnuvanın ilk maçında aldıkları galibiyetin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Antrenör İlker GÖZENELİ, “Bu hazırlık turnuvaları lig öncesi takımlarımız için ciddi bir hazırlık dönemi olacaktır. İlk periyottan itibaren üstünlüğünü koruduğumuz maçta tüm oyuncular rekabet içerisindeydiler. Enerjileri ile takımı yükseğe taşıyacak, maçlarda sorumluluk aldıkça kendilerine de çok şey katacak olan oyuncularımızı tebrik ediyorum. İnşallah buradan kupa şampiyonu olarak ayrılırız” dedi.

Botaş Kupası’nın İkinci Gün Rakibi Samsun…

Girne Üniversitesi Kadın basketbol Takımı turnuvadaki ikinci maçında ise 7 Ekim 2016 Cuma saat 17:00’de Samsun Canik Belediyesi ile mücadele edecek.