Biyoloji ve Epidemiyoloji Alanlarındaki Araştırmalar ve İstatistik Birimi
Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2019, 15:16

Girne Üniversitesi, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Ekonomi Programı’ndan İstatistik Birimi Danışmanı Prof. Dr. Ali Cevat Taşıran’ı  ‘ Biyoloji ve Epidemiyoloji Alanlarındaki Araştırmalar ve İstatistik Bilimi ‘ başlıklı seminerde konuşmacı olarak ağırladı.

Seminere Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner,  Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ve Diş Hastanesi doktorları ve akademisyenler katıldı.

Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Dekan Vekili Doç. Dr. Eser Gemikonaklı  Prof. Dr. Ali Cevat Taşıran’ın geniş bir yelpazeye yayılan çalışmaları ve araştırmaları hakkında bilgi verdi.

Taşıran seminer organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasının giriş bölümünde eğitim ve sağlık alanlarında istatistik bilimi çalışmalarının rolüne ve önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Ali Cevat Taşıran istatistiğin gelecekte sağlığın önleyici hekimlik gibi dallarında kullanılabileceğini belirtti. Taşıran, modern çağın getirdiği değişikliklere değindi ve farklı dallardan özellikle tıp alanında istatistikçilerin çalışmalarından örnekler verdi.

Prof. Dr. Ali Cevat Taşıran iki bölüm halinde gerçekleşen seminerde konuşmasını ‘ İstatistik Bilimine Duyulan İhtiyaç ‘ , ‘ Veri Setlerinin Özellikleri ‘ ve  ‘İstatistik Metot ve Modelleme Kursları’  başlıkları altında sürdürdü.

Soru- cevap bölümü ile son bulan seminerde Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rüveyde Bundak Taşıran’a konuşmasından dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim etti.