Atatürk’ün 79. Ölüm Yıldönümü 10 Kasım Tarihinde Girne Üniversitesi’nde Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2017, 19:27
Son Güncelleme Tarihi:20 Kasım 2017, 14:33

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yılında Girne Üniversitesi’nde düzenlenen törenle saygı ve minnetle anıldı.

Üniversite kampüsünde gerçekleşen Atatürk’e Saygı ve Anma törenine Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Dr. Suat Günsel Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Dr. Suat Günsel Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner, Girne Üniversitesi rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, üniversite ve hastane idari personeli ile üniversitede öğretim gören öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Öğretim elemanı ve Uzaktan Eğitim Merkezi koordinatörü Uzman Semih Çalışkan’ın sunduğu tören saat 09:05’te 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’yla başladı. Törende YDU Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma Merkezi Müdür Vekili ve Tarih Öğretmenliği Bölüm Başkanı, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Efdal Özkul “ Bir lider olarak Atatürk” başlıklı bir konuşma yaptı. Prof. Ali Efdal Özkul konuşmasında gelmiş geçmiş en büyük liderlerden biri olan Ulu Önder Atatürk’ün, ordusunu askeri dehasıyla zafere taşıyan ve insani yönü güçlü olan bir komutan ve toplumunu çağdaş medeniyet seviyesine yükselten bir lider olduğunun altını çizdi. Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar geçen 57 yıllık yaşamında yaptıklarının 79 yıl sonra dahi büyük bir sevgi ve saygı ile anılmasına neden olduğunu belirterek, yeniliklere açık olmasını ve vizyonel yaklaşımını, korkusuzluğunu örneklerle anlattı.

Bir Lider olarak Atatürkün anlatıldığı konuşmaya ve Atatürk’ü Anma Töreni’ne öğrenciler ve çalışanlar yoğun ilgi gösterdi.