Anafartalar Lisesi Öğrencileri Kampüsümüzü Ziyaret Etti
Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2019, 14:16

Anafartalar Lisesi’nin son sınıf öğrencileri müdür muavinleri ve rehber öğretmenlerinin eşliğinde Girne Üniversitesi kampüsünü ziyaret ettiler.

Öğrenciler ve eğitimciler öncelikle Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Eser Gemikonaklı’nın yaptığı sunumla Girne Üniversitesi’nin sağladığı olanaklar, uygulamalı dersler, yurt ve ulaşım imkanları gibi konularda genel bilgiler aldılar.

Daha sonra yapılan sunumlarla GÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Onaylı Eğitim Organizasyonu (OEO) Sorumlu Müdürü Sümer Garip’den Pilotaj Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Başkan Vekili Uzakyol Baş Mühendisi Volkan Varışlı’dan Denizcilik Fakültesi hakkında detaylı bilgiler edinen öğrenciler merak ettikleri konulardaki sorularına cevap alma imkanı da buldular.

Uçuş Simülasyon Eğitim Cihazı hakkında GÜ OEO Baş Teorik Bilgi Öğretmeni Araş. Gör. Hüray Ahmet Yılmaz tarafından verilen bilgilerden çok etkilenen öğrenciler, kokpit içinde uçuş deneyimini yaşayarak sistemi yakından incelediler.

Denizcilik programlarının eğitiminde kullanılan Gemi Simülasyon Odaları ve Laboratuvarları inceleyen ziyaretçilere Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Uzak Yol Kaptanı Mehmet Emin Debeş ve Öğretim Görevlisi Uzak Yol Kaptanı Caner Özbilgiç tarafından sistemler hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. İffet Yazıcı eşliğinde Fantom Simülasyon laboratuvarlarını gezen eğitimciler ve öğrenciler ziyaretlerine Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ile devam etti.

Hastane yetkilileri tarafından verilen bilgilerle son teknolojiye sahip hastanenin altyapı olanaklarını öğrenen öğrencilere kampüs ziyaretlerinin sonunda birer hediye takdim edildi.