Tazelenme Üniversitesi’ne kimler kayıt olabilir?
Tazelenme Üniversitesi’ne 60 yaş üstü bireyler kayıt olabilir.

Eğitim süresi nedir?
Tazelenme Üniversitesi’nde bir eğitim yılı Güz ve Bahar yarıyılı olmak üzere 2 dönemden oluşur. Toplam eğitim süresi dört yıldır.

Başvuru ve/veya kayıt nasıl yapılıyor?
Ön kayıt için, öğrencilerden 2 adet vesikalık fotoğraf, 1 adet K.K.T.C. nüfus cüzdanı/pasaport, T.C. uyruklular için K.K.T.C. oturma izni ve T.C. kimlik kartı /pasaport fotokopisi ile Girne Üniversitesi Öğrenci İşleri’nden temin edebilecekleri Tazelenme Üniversitesi Kayıt Formu istenmektedir.

Eğitim için ücret talep ediliyor mu?
Eğitim öğretim için ücret talep edilmemektedir.

Programda hangi dersler yer almaktadır?
Programda zorunlu ve seçmeli olarak iki farklı kategoride dersler yer almaktadır. Zorunlu dersler arasında akademik döneme göre farklılıklar olabilmekle birlikte, ağırlıklı olarak tıp içerikli derslerin yanı sıra, ağız sağlığı, diyetetik, sanat tarihi, hikaye yazımı, müzik tarihi iç dekorasyon, teknoloji, psikoloji, kişisel gelişim, kazak örme, tamirat, hukuk dersleri yer almaktadır. Seçmeli dersler de akademik dönemlere göre farklılık gösterebilmekle birlikte İngilizce, Fransızca, resim, fotoğrafçılık, yoga, Chi Gong gibi çeşitli seçenekler içermektedir.

Eğitimler hangi gün ve saatlerde verilmektedir?
Öğretim üyesi hocalarımızın özel talepleri olmadığı taktirde eğitimlerimiz Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada üç kez verilmektedir. Zorunlu dersler saat 16:00’da başlarken, seçmeli derslerimiz programdaki seçmeli derslerin yoğunluğu doğrultusunda zorunlu derslerden önce ve/veya sonra yer almaktadırlar.

Derslere devam zorunluluğu var mıdır?
Öğrencilerin geçerli ve/veya belgelendirilmiş bir mazereti olmadığı sürece bir sonraki döneme geçebilmek için derslere %70 katılım zorunludur.

Eğitim veren kişiler kimlerdir?
Programa gönüllü destek veren öğretim üyeleri ve dalında uzman profesyoneller tarafından eğitimler verilir.

Derslerde başarı nasıl değerlendirilir?
Dersler için sınav uygulanmamaktadır. Öğrenciler sınava girmeyecektir. Derslere %70 katılım sağlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmektedir.

Mezun olan kişilere diploma verilecek mi?
Mezunlar, Girne Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi diploması alacaklardır.