26 Ocak Covid 19 Ek Tedbirleri
Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2021, 15:22

Sevgili öğrenciler,

KKTC’de artan Covid-19 vakaları nedeniyle 26 Ocak 2021 tarihinde Sağlık Bakanlığı aşağıdaki ek tedbirleri almıştır.

1. 31 Ocak 2021 tarihine kadar ülkelere göre belirtilen karantina kararlarının alınacak olan ikinci karara kadar uzatılmasına karar verilmiştir. (Yurt dışından adaya gelen üniversite öğrencileri 10 gün devlet tarafından belirlenen yerlerde ücretsiz karantinaya alınacaklardır)
  2. 27 Ocak 2021 tarihinden 10 Şubat 2021 tarihine kadar devlet ve özel okullarda, tüm okul öncesi, ilk ve orta eğitimde yüz yüze eğitimlerin (dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetleri de dahil) durdurularak online eğitime geçilmesi uygun görülmüştür. Bu uygulama kreşler ve özel eğitim merkezlerini kapsamamaktadır.
  3. Girne ve Lefkoşa ilçesinde artan yerel bulaş nedeni ile 02 Şubat 2021 tarihinde yapılacak olan yeniden değerlendirmeye kadar;
    Girne ilçesinde, 27 Ocak 2021 saat: 00:01’den 10 Şubat 2021 saat: 23:59’a
  4. Lefkoşa ilçesinde 27 Ocak 2021 saat: 00:01’den 03 Şubat 2021 saat: 23:59’a kadar *aşağıda belirtilenler dışında kalan tüm faaliyet ve işyerlerinin kapatılması/ durdurulmasına karar verilmiştir. Belirtilen ilçelerde açık kalacak hizmetler;
    • Eczane, benzin istasyonu, fırın, kasap, market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet veren işletmeler ve bunların tedarikçileri,
    • Restoranların sadece paket servis hizmetleri,
    • Oto araç kurtarma, internet servis sağlayıcılarının acil arıza hizmetlerinin devam etmesi
    • Su üreticileri, dağıtıcıları ve satıcılarının hizmet vermeye devam etmesi
  5. Girne ve Lefkoşa ilçelerine diğer ilçelerden giriş çıkışların durdurulmasına karar verilmiştir. Bu süreçte sadece resmi görevli ve belirli meslek gruplarına mensup kişiler ilgili makamlardan gerekli izinleri almak koşuluyla giriş çıkış yapabileceklerdir.
  6. Belli tarihler arasında Lefkoşa ve Girne’de kısmi gündüz sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Girne’de kısmi sokağa çıkma yasağı 27 Ocak (00:01) ile 10 Şubat (23:59) arasında, Lefkoşa’da gündüz sokağa çıkma yasağı 27 Ocak (00:01) ile 10 Şubat (23:59) arasında olacaktır . 29 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında tüm ilçelerde kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Bireylerin, süpermarket alışverişi veya bankacılık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için evlerinden çıkmalarına izin verilecek, ancak en kısa zamanda ikamet ettikleri yere dönmeleri istenecektir. 27 Ocak’tan (20: 00-05: 00) itibaren tüm ilçelerde gece sokağa çıkma yasağı da uygulanacaktır.
  7. İşyeri açılış törenlerinin, düğün, sinema, tiyatro, doğum günü, toplu ibadet, nişan, nikah, mevlit, sergi vb. faaliyetlerin durdurulmasına ilişkin kararın bir sonraki karara kadar uzatılmıştır.
  8. Ev ziyaretlerinin durdurulmuştur, çekirdek aile dışında aile fertlerinin bir araya gelmesi yasaktır.