21 Akademisyen Sanatçının 50 Eserini Bir Araya Getiren Güzel Sanatlar Şubat Sergisi, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in Katılımı ile 23 Mart Perşembe Günü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda Açılacak
Eklenme Tarihi: 21 Mart 2023, 15:48

Sanatsal üretimlerini Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bünyesinde sürdüren 21 akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getiren “Güzel Sanatlar Şubat Sergisi” 23 Mart Perşembe günü saat 16.00’da, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in katılımı ile Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılacak. Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin açılışını yaptığı 438’inci sergi, 15 Nisan 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

“Güzel Sanatlar Şubat Sergisi”nde; resim, heykel, seramik, vitray ve baskı resimlerinden oluşan 50 eser sanatseverlerle buluşacak.

Doç. Dr. Erdoğan Ergün: “Yaşadığımız bu kötü dönemde, toplum olarak, sanatın iyileştirici gücüne hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var.”
Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bünyesinde gerçekleştirdikleri sanatsal üretimleri her ay, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin düzenlediği karma sergiler aracılığıyla sanatseverlerle buluşturduklarını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GÜNSEL Sanat Müzesi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Ergün, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremler nedeniyle Şubat ayı sergisini ertelediklerini hatırlattı.

Sanatın iyileştirici gücüne vurgu yapan Doç. Dr. Erdoğan Ergün, “Yaşadığımız bu kötü dönemde, toplum olarak, sanatın iyileştirici gücüne hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var. Akademisyen sanatçılarımızın eserlerinden oluşan ve zengin bir eser çeşitliliğine sahip olan Güzel Sanatlar Şubat Sergimizin de bu açıdan son derece değerli olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.