2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Duyurusu
Eklenme Tarihi: 07 Temmuz 2023, 15:09
Son Güncelleme Tarihi:25 Temmuz 2023, 10:27

Girne Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında yatay/dikey geçiş yoluyla öğrenci kabul edilecektir.

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi :
Başvuru Tarihi: 1 Temmuz - 1 Eylül 2023
Sonuçların Açıklanması için son tarih: 5 Eylül 2023
Başvuru:  gokce.info@kyrenia.edu.tr

Başvuru için gerekli belgeler

• ÖSYM Yerleştirme Belgesi
  • Öğrenci belgesi
  • Not Dökümü Belgesi (Transkript)
  • Ders içerikleri
  • Disiplin cezası almadığını ilişkin belge (Transkript veya Öğrenci Belgesinde bu ibare bulunuyorsa adaydan istenmeyecektir)
  • Pasaport, kimlik kartı veya nüfus cüzdanının bir fotokopisi
  • Yatay geçiş yapmasına engel olmadığına dair belge
  • Başvurmak istenen bölümün belirtildiği dilekçe (Girne Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğüne hitaben A4 kağıdına yazılmış ve imzalanmış)

Detaylı bilgi Yatay Geçiş İşlemleri sayfasından alınabilir.

Not: Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin ‘Yatay Geçiş’ başvuruları YÖK mevzuatı çerçevesinde kabul edilmektedir. Ayrıntılı bilgi için lütfen http://yok.gov.tr adresini ziyaret ediniz.