2021-2022 Akademik Yılı Pandemi Önlemleri Usul ve Esasları
Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2021, 12:15
Son Güncelleme Tarihi:21 Nisan 2022, 13:55

Üniversitemizde Eğitim-öğretim faaliyetleri süresince görev yapacak Coronavirus (Covid-19) komisyonu oluşturulmuştur. Komisyonun görev tanımı Üniversite yerleşkesi içerisinde pozitif olgu saptanması durumunda ilgili sağlık birimlerinin bilgilendirilmesi, olgunun izolasyon sürecinin takip edilmesi, varsa temaslıların ve yakın temaslıların da tespit edilerek ilgili sağlık birimlerine bildirilerek izolasyon süreçlerinin takibi şeklindedir.

Eğitim-öğretim yılı başlangıcında her Fakülte veya Akademik birim yöneticileri tarafından öğrencilere yönelik zorunlu Covid-19 önlemleri bilgilendirme toplantısı düzenlenerek öğrencilerin kısıtlamalara uyum sağlaması kolaylaştırılacaktır.

Seyreltilmiş yüz yüze eğitim uygulamaları süresince kampüs içerisinde  ve tüm eğitim alanlarında alınacak  önlemler kapsamında;

• Girne üniversitesi kampüsüne girişler pandemi önlemleri kapsamında kontrol altına alınacaktır. Bu amaçla öğrencilerin uyarı ve ikazları dikkate almaları gerekmektedir. Bu konuda özen göstermeyen öğrenciler  görevlilerce uyarılacak gerekirse disiplin cezası uygulanabilecektir.
  • Aşısız olan ya da tek aşılı olan öğrencilerin hızla tespit edilerek aşılarının tamamlanması sağlanacaktır.
  • Zorunlu nedenlerle aşı olamayan öğrenciler tespit edilerek düzenli test programlarına alınacaktır.
  • Kampüse girişlerde çift aşılı olan öğrencilerden 21 günde bir ibraz edecekleri negatif antijen test sonucu, aşısı tamamlanmayan öğrencilerden 7 günde bir alınmış negatif PCR test sonucu ibra etmeleri istenecektir.
  • Kampüs içerisinde öğrencilerin sürekli ve düzenli maske kullanmalarını sağlamak ve teşvik etmek amacıyla kampüs içine ve tüm eğitim alanlarına konulan farkındalık posterleri ve broşürlere uyulacaktır.
  • Kampüs ve dersliklerin girişinde öğrenciler sıra ile kapalı mekana alınacak ve sırada durulması gereken alanlarda en az 1 m mesafe bırakılacak şekilde düzenlenen yer işaretlerine uyulacaktır.
  • Maskesi olmayan öğrencilerin derslik, laboratuvar vb. eğitim alanlarına alınmaması konusuna öğretim üyeleri ve diğer görevliler özen gösterecektir.
  • Öğrencilerin laboratuvar vb. uygulamalı derslerde önlük, eldiven, siperlik gibi koruyucu/önleyici malzemeleri kullanmalarına dikkat edilecektir.
  • Kampüs içerisinde yer alan tüm kapalı mekanların her birinin girişinde el dezenfektanları yerleştirilmiştir.
  • Öğrencilerin derslere girerken ve çıkarken derslik girişinde bulunan el dezenfektanını kullanmaları konusunda hatırlatma yapılacaktır.
  • Seyreltilmiş yüz yüze eğitim modeli nedeniyle üniversitemiz bünyesindeki tüm eğitim mekanlarında öğrenci başına düşen birim hacimler dikkate alınarak düzenleme yapılmıştır. Öğrenciler amfi ve dersliklerde yalnızca oturma işaretli koltuk, sandalye ve sıraları kullanmalıdır.
  • Merkezi sistem havalandırması olan tüm eğitim alanlarında sistemin %100 doğal hava sirkülasyonu sağlayacak şekilde düzenlenmesi, filtre değişimlerinin sık sık yapılması sağlanacaktır.
  • Merkezi sistem havalandırması olmayan tüm eğitim alanlarında, eğitim süreci boyunca kapı ve pencerelerin açık tutulmasına özen gösterilecektir.
  • Her ders saatinden sonra öğrenciler sınıfı hızla terk edecek ve iç mekan havalandırması yapılacaktır.
  • Eğitim sırasında kullanılan sıra, bilgisayar , mikroskop, cihaz, makina vb. malzemeler dezenfekte edilecektir.
  • Derslik, kütüphane, laboratuvar, yemekhane, kafeterya, tuvalet ve lavaboların tanımlı görevliler tarafından periyodik olarak temizlenmesi sağlanacaktır.
  • Hijyenik amaçlarla tuvalet ve lavabolarda sıvı sabun ve el kurutma cihazları yerleştirilmiştir.
  • Tuvalet zeminleri, klozetler, pisuarlar, lavabolar, kapı kolları ve muslukların günlük hazırlanan %10 luk çamaşır suyu (1/10) ile temizlenmesi için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
  • Tuvaletlerde hijyen bilgilendirme ve uyarı afişlerine uyulacaktır.
  • Tuvalet ve lavaboların temizlik saatleri kayıt altına alınıp görünür şekilde asılacaktır.
  • Görev tanımı yapılmış personelin pandemi ile mücadelede eğitimi sağlanmıştır.
  • Yemekhane/kafeterya vb. sosyal alanlarda çatal, bıçak vb. servis malzemelerinin kağıt cepli paketlerde sunulacaktır.