18/09/2020 tarihinde güncellenen Covid-19 Risk Kategorileri ve Seyahat Uygulaması
Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2020, 12:51

Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından
18 Eylül 2020 tarihinde alınan kararlar şunlardır:

1. 20 Eylül 2020 tarihine kadar alınan karantina kararlarının 01 Ekim 2020 saat:23:59 tarihine kadar uzatılmasına
  2. Ülkemize B ve C grubu ülkelerden giriş yapacak öğrenciler uçağa biniş tarihinden önceki 0-120 saat içerisinde yapılan ve sonucu negatif olan PCR test sonucunu KKTC’ye girişlerinde görevlilere vererek ülkeye girebileceklerdir. B grubundaki ülkelerden gelenler 7 gün süre ile,  C grubundaki ülkelerden gelenler ise 14 gün süre ile karantinada kalacaklardır.Yüksek öğrenim nedeniyle KKTC’ye gelecek öğrenciler de bu süreçte devletin belirleyeceği karantina merkezlerinde belirtilen sürelerde ücretsiz karantinada kalacaklardır.
  3. Karantinaya alınan herkese karantina sürelerinin bitiminde (7. Günün sonunda veya 14. Günün sonunda) PCR testi yapılacaktır. Kişilerin karantina sonunda alınan PCR test sonuçlarının negatif olması kaydı ile karantina sürelerinin tamamlanmasına karar verilmiştir.
Ülke Kategorileri
Kategori A Kategori B Kategori C