14 Mart Tıp Bayramı
Eklenme Tarihi: 14 Mart 2017, 09:42

Saygıdeğer doktorlarımız ve değerli sağlık mensupları,

14 Mart 1827 tarihi ülkemizde Çağdaş Tıp Biliminin ve tıp öğreniminin başlangıcını oluşturur. Türk tıbbındaki gelişmelerin Avrupa Ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gelişmelerin seviyesine ulaşması, birbirinden değerli doktorlarımızın uluslararası ödüller alması gurur kaynağıdır. Türkiye’de yetişmiş bir doktorun, Prof. Dr. Aziz SANCAR, nobel ödülü alması; başka bir Türk doktorun, Prof. Dr. Mehmet HABERAL, İngiltere Kraliyet Tıp Derneği tarafından, bu yıl ilk kez verilen onursal üyeliklerin en üst kademesi olan “Distinguished Fellowship” ödülünü alması Türk tıbbının geldiği başarılı zirveye işaret etmektedir. Sağlık alanındaki bu gelişmeler, uluslararası hasta trafiğini artırarak, Kuzey Kıbrıs’a ve Türkiye’ye sağlık turizmi başlamasını beraberinde getirmiştir. Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bu gelişmede yer almanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Ülkemizin, gurur verici bu düzeye ulaşmasında çok önemli katkıları olan ve sağlık alanında bu güne kadar her türlü koşulda durmaksızın, yorulmadan, binbir fedakarlık ve özveri göstererek, hizmet aşkı ile gece gündüz emek sarfeden birbirinden değerli doktorlarımızın ve sağlık mensuplarının ve onlara destek olan ailelerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım.

Sevgi ve saygılarımla,

Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU