14 Mart Tıp Bayramı Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı
Eklenme Tarihi: 16 Mart 2019, 12:56
Son Güncelleme Tarihi:17 Temmuz 2019, 08:21

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi doktorları, çalışanları ve öğrencileri 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle düzenlenen etkinliklerde bir araya geldi.

İlk olarak üniversite kampüsünde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Başhekim Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, bölüm başkanları,  hekimler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Rüveyde Bundak,  14 Mart’ın tarihsel gelişimine değinerek doktorların her zaman ülke sorunlarına duyarlı olması gerektiğini vurguladı ve tüm tıp camiasının bayramını kutladı.

Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ise hekimler ve hekim adaylarının bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında ulvi bir mesleği yerine getiren sağlık çalışanlarına gereken değerin verilmediğini aksine saldırı ve hak edilmeyen davranışlara maruz kaldıklarını söyledi. Salihoğlu, bu durumun değişmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu konuşmasının sonunda doçentlik ünvanını almaya hak kazanan dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Senem Mut’a ve Girne Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Eser Gemikonaklı’ya belgelerini  takdim ederek başarılarının  devamını diledi.

“ İyi Hekimlik İçin İyi İnsan Olmak Ön Koşuldur “
Daha sonra kürsüye gelen Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr Füsun Yıldız “İyi Hekimlik “ konulu bir konuşma yaptı.   Yıldız, 31 yıllık hekim olmasına rağmen halen heyecan duyduğu bir mesleği icra ettiğini söylerek başladığı konuşmasının ilk bölümünde 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesini detaylı olarak anlattı. Prof. Dr. Füsun Yıldız daha sonra hekim adaylarının eğitimlerinin sonunda edecekleri Hipokrat Yemini’ne  değindi ve  iyi insan, iyi hekim ve insancıl tıp kavramlarını açıkladı. Yıldız, Geleceğin hekimlerine  para tuzağına düşmeden,  şefkat  ve empatiyle hareket ederek mesleklerini icra etmenin çok önemli olduğunu hatırlattı. Prof. Füsun Yıldız , Nazım Hikmet, Mevlana ve  Şems-i Tebrizi’den alıntılarla süslediği konuşmasını öğrencilere sadece derslere değil, sosyal aktiviteler ve spora da önem vermelerini öğütleyerek tamamladı.

Girne Kültür Gezisi ve Müzikli Kokteyl Doktorları ve Öğrencileri Bir Araya Getirdi
Konuşmaların ardından doktorlar ve öğrenciler Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Do. Dr. Slobodan İliç eşliğinde Girne Kalesi ve Bellapais Manastırı’nı gezme ve tarihçeleri hakkında detaylı bilgi alma fırsatını buldular.

Girne Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinin akşamki son bölümü ise renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. GÜ Müzik Kulübü öğrencilerinin sergilediği performansın ardından düzenlenen karaoke etkinliğinde doktorlar ve Tıp Fakültesi öğrencileri kendi seçtikleri şarkıları hep beraber seslendirdiler.

Koktelyl ile son bulan ve bütün güne yayılan etkinliklere katılım oldukça yoğun oldu.