11. Amatör Denizcilik Kursu Girne Üniversitesi’nde Başlıyor
Eklenme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 04:50
Son Güncelleme Tarihi:06 Aralık 2016, 11:36

Screen Shot 2016-04-22 at 16.51.31

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Kursları 05 Mayısta başlayacak.

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Kurslarının  onbirincisi kurs bu yıl, 05 Mayıs – 18  Mayıs 2016 tarihleri arasında Girne Üniversitesi (GÜ)  Denizcilik Fakültesi’nin  Karakum, Girne kampüsündeki yeni binasında yapılacak. Kurslar uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

“Amatör Denizci Belgesi” ve “Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Belgesi” Alacaklar

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kurslara katılmak isteyenler in Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Sekreterliği’ne başvurmaları gerekiyor. Kurs ve sınav sonucunda adaylar, uluslararası geçerliliğe sahip; “Amatör Denizci Belgesi” ve “Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Belgesi” almaya hak kazanacaklar. Bu belgeler sayesinde Amatör Denizciler dünyanın her yerinde 24 metreye kadar olan tekne veya yatı kullanma ve seyahat etme hakkı elde edecek.

Dünyanın Her Yerinde Tekne veya Yat Kullanma ve Seyahat Hakkı Sağlıyor

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Mustafa Altunç 10 yıldır başarıyla sürdürmekte oldukları kursların bu yıl onbirincisini düzenleyeceeklerini kaydederek önemli bir gelenek üzerine kurulu Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Türk ve Dünya denizciliğine değerli katkılar koymaya devam edeceğini belirtti. Yükseköğrenim çerçevesinde vermekte oldukları üst seviyede eğitimin yanısıra denizcilikle ilgilenen herkese üniversite bünyesinde sürekli eğitimler verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Altunç amatör denizci adaylarına on yıldır dünyanın her yerinde tekne veya yat kullanabilmesleri için bu kursları verdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Mustafa Altunç Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Kurslarına katılmak isteyen adayların kayıt sırasında kimlik kartı fotokopisi, öğrenim belgesi fotokopisi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden alınmış Sağlık Raporu, 4 adet vesikalık fotoğraf, 18 yaşını bitirmemiş adayın velisi tarafından düzenlenmiş muvafakatname ve ikametgâh belgesi (oturduğu yerin muhtarlığından) getirmelerinin gerektiğini belirtti.

Kurslar 05 Mayıs ile 18 Mayıs 2016 tarihleri arasında Girne Üniversitesi’nin yeni kampüsündeki Denizcilik Fakültesi binasında 16:00-19:00 veya 17:00-20:00 saatleri arasında düzenlenecek.