10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası Çerçevesinde “Atatürk’ün Kişiliği” Başlıklı Çevrim İçi Etkinlik Düzenlendi
Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2020, 15:57

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 81. yılında Girne Üniversitesi tarafından düzenlenen çevrim içi etkinlikle saygı ve minnetle anıldı.

Çevrim içi etkinliğe Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun yanı sıra genel sekreter, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu yaparak tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Etkinliğin konuşmacısı Yakın Doğu Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Mustafa Kemal Atatürk’ün asi kişiliği ve güçlü öngörüsü ile öne çıkan bir lider olduğunu vurgulayarak bunu askeri düzen içinde yer almasına karşın aldığı bireysel ve isabetli kararlarla ortaya koyduğunu belirtti.

Atatürk’ün milletinin gücüne duyduğu güvenle bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesine girdiğini ifade eden Prof. Özkul çalışma ve bilimin yanı sıra bu kavramların da gençlere aktarılması gerektiğini ifade etti.

“Atatürk’ün Kişiliği” başlıklı konuşmasında pek çok örneğe de yer veren Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Kıbrıs Türklerinin de Atatürk’ün çizdiği yoldan ilerlediklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.