1 Kasım Denizcilik Programları Üniforma Değişim Günü Coşku İle Kutlandı
Eklenme Tarihi: 02 Kasım 2018, 16:23
Son Güncelleme Tarihi:17 Temmuz 2019, 09:54

Girne Üniversitesi Denizcilik programları öğrencilerinin yazlık üniformadan kışlık üniformaya geçişi sebebiyle 1 Kasım 2018 tarihinde kampüste bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliklere Girne Üniversitesi Denizcilik programları öğrencilerinin ve akademisyenlerinin yanısıra, akademik ve idari personel ile diğer program öğrencileri de katıldı.

Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. M. Fatih Hüseyinoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan etkinlik, Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği bölümü 1. sınıf öğrencisi Serkan Fidan ve  yine Gemi Makinaları İşletme Mühendisliğ bölümü öğrencilerinden Prince Sogbeye Jim-Lawson’ın çift dilli sunumu eşliğinde yapılan renkli yarışmalar ile devam etti. Kavanozda şeker sayısı tahmini, gemici bağları, el incesi atma ve halat çekme yarışmaları özellikle Güverte ve Makine öğrencilerinin ve aynı zamanda akademisyenlerinin tatlı rekabetleri ile gerçekleşti. Kıyasıya mücadele ile gerçekleşen halat çekme yarışmasını Makine bölümü öğrencilerinden oluşan ekip kazandı.

Yarışmalarda dereceye girenlere verilen ödüller sonrasında Türk gemilerinde Pazar günleri geleneksel olarak pişirilen kuru fasulye – pilavdan oluşan menünün ikramı ile son buldu.