Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanı ve Sanatçı Dr. Aysel Mirkasimova, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, Korona Virüs Salgınına Karşı Verilen Mücadeleye Dikkat Çekerek ‘Dilek’, ‘Zen’ ve ‘Filiz’ Adını Verdiği Eserleri Sanatseverlerle Paylaştı
Eklenme Tarihi: 04 Mayıs 2020, 14:26

Dünya genelinde yeni tip korona virüsün (Kovid-19) yayılması ile birlikte sanatçılar da salgına dikkat çekmek ve mücadeleye farklı bir bakış açısıyla destek vermek için resmetmeyi sürdürüyor. Bu bağlamda sanatçı ve akademisyen Dr.Mirkasimova, akrilik ve yağlı boya tekniği kullanarak eserlerinde pozitif mesajlar vererek, inançlı olmayı ve yeni bir hayatın başlangıcını anlatmaya çalıştı.

Dilek, Zen ve Filiz adlı eserler sanatseverlerle buluşuyor
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre sanatçı Dr.Aysel Mirkasimova, yüz binlerce ölüme sebep olan korona virüs salgınına dikkat çekmek üzere ortaya çıkardığı eserleri hakkında şunları söyledi; “Yaptığım çalışmalarda pozitif mesajlar vermek istedim. Ne olursa olsun hayallerimizden vazgeçmemek adına ortaya çıkardığım esere “Dilek”, dengede kalmamız gerektiği tasvire “Zen” ve tüm olumsuzluklar sonunda her şeyin bitiyor oluşuna “Filiz” adını vererek, yeniden daha da güçlenip hayata dönüyor oluşumuzu anlatmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hergün ayrı bir sanatçı tarafından, farklı teknikler kullanılarak ortaya çıkarılan eserler paylaşılmaya devam edecek.

Aysel Mirkasimova Kimdir?
01 Aralık 1973 tarihinde Azerbaycan, Bakü’de doğdu. .1988 yılında A.Azimzadeh Güzel Sanatlar Kolejine girdi ve 1992 yılında resim öğretmeni olarak mezun oldu. 1992 yılında Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi Moda Tekstil Bölümüne girdi ve 1996 yılında lisans eğitiminden mezun oldu. Aynı Üniversiteden yüksek lisans eğitimini 1998 yılında tamamladı.2007 yılında Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde ‘’ Azerbaycan Yağlıboya Sanatında Portre’’ adlı teziyle doktorasını tamamladı. 2004 yılından itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümünde devam etmektedir. 2007 yılından bugüne Azerbaycan Ressamlık Vakfının üyesidir. Birçok ulusal ve uluslararası sanatsal sergi ve projelere katıldı. Resmi koleksiyonlarda çalışmaları yer almaktadır.