Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in 40’ıncı Yaş Günü Onuruna Yakın Doğu Sanat Müzesi’nde Düzenlenecek Güzel Sanatlar Denizcilik Sergisi ve Gemi Modelleri Sergisi, 9 Ekim Cumartesi Saat 10.00’da KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu Tarafından Açılacak
Eklenme Tarihi: 06 Ekim 2021, 15:28

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin Yakın Doğu Oluşum Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in 40’ıncı yaş günü onuruna düzenlediği “Güzel Sanatlar Denizcilik Sergisi ve Gemi Modelleri Sergisi”, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından 9 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da Yakın Doğu Sanat Müzesi’nde açılacak.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane sergi salonda açtığı ve hali hazırda ziyarete açık olan “Çanakkale Deniz Savaşı Gemi Modelleri Sergisi”nin ardından denizcilik temalı sergileri devam ediyor. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından açılacak sergilerin ilki, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının deniz temalı 45 eserini bir araya getirecek. Resim, heykel, illüstrasyon, baskı resim çalışmalarının yer aldığı Güzel Sanatlar Denizcilik Sergisi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 382’inci sergisi olacak.

Etkinlikte açılışı gerçekleştirilecek bir diğer önemli sergi ise aralarında Fenerbahçe Vapuru, Halep Vapuru, 1850 Beşiktaş, Nehir Gemisi, Paşabahçe Vapuru, Baştarde, Bandırma Vapuru, Savarona Yatı ve Söğütlü Yatı gibi önemli gemilerin de yer aldığı 17 geminin gerçekçi modellerinin sergileneceği Gemi Modelleri Sergisi olacak. İsmail Topal’ın hazırladığı gemi modellerinin yer aldığı sergide aynı zamanda Osmanlı Pazar Kayığı, Gazar Römorkörü, Çırnık, Çektiri, İzmir Kayığı, Çektirme, Greek Breme gibi tarihi gemi örnekleri de buluşacak.

Doç. Dr. Erdoğan Ergün: “Sergilerimizin ülke sanatına ve kültür hayatına büyük katkılar sunan Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in 40’ıncı yaş günü onunura düzenleniyor olmasından büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz.”
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından açılacak sergilerin küratörlüğünü ise Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Erdoğan Ergün yapacak. Bir ada ülkesi olarak Kıbrıs’ın tarihinde ve kültüründe denizin ve denizciliğin taşıdığı öneme vurgu yapan Doç. Dr. Ergün, “Girne Limanı’nda TEAL Gemisi’nin karaya alınmasıyla açılacak Denizcilik Tarihi Müzesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemli simgelerinden birine dönüşecek. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları olarak bu ilham ve motivasyonla deniz ve denizcilik konseptinde eserler üretmeye devam ediyoruz. Bir kısmı sergide de görülebilecek eserler resim, heykel, baskı resim ve illüstrasyona kadar geniş bir çeşitliliğe sahip” ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Ergün, düzenlenecek Güzel Sanatlar Denizcilik ve Gemi Modelleri sergilerinin, ülke sanatına ve kültür hayatına büyük katkılar sunan Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in 40’ıncı yaş günü onunura düzenleniyor olmasından da büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını vurguladı.