“Uluslararası Öğrenci Alımına Yönelik Küresel Perspektifler: Zorluklar ve Fırsatlar” başlıklı kitap yayınlandı
Eklenme Tarihi: 08 Haziran 2021, 10:43

Editörlüğünü Girne Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Belal Shneikat, , Güney Florida Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Tanova’nın yaptığı “Uluslararası Öğrenci Alımına İlişkin Küresel Perspektifler: Zorluklar ve Fırsatlar” başlıklı kitap Emerald Yayınevi (İngiltere) tarafından yayınlandı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre söz konusu kitap, uluslararası öğrenci alımlarının önündeki mali, idari, yasal, sosyo-kültürel ve piyasa kaynaklı engelleri dikkate almakta ve uluslararası öğrenci alımının teorik ve pratik yönlerini araştırmakta.

Kitap; Kuzey Kıbrıs, Türkiye, ABD, İngiltere, Kanada, İspanya, İtalya, Danimarka, Hırvatistan ve Hindistan’dan profesörler tarafından yazılmış 16 bölümden oluşmakta.

“Uluslararası Öğrenci Alımına İlişkin Küresel Perspektifler: Zorluklar ve Fırsatlar”, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da uluslararası öğrenci alımına ilişkin küresel politikaların yanı sıra öğrenci entegrasyonu ve kültürel düzenlemeler gibi ilgili konuların dikkate alınmasına ilişkin geniş kapsamlı bir perspektif sunmakta.

Açıklamaya göre, kitabın yazarları ve editörleri, teori ve pratiğe ilgi duyan okuyuculara bu alana ilişkin çok yönlü bir bakış açısı getirerek, araştırma ve pratik stratejilere daha fazla katılmaya teşvik ediyor.