Sivil havacılık sektöründe giderek artan nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak YÖK ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) arasında imzalanan protokol kapsamında sivil havacılık personeli ihtiyaçları da havacılık konusunda uzmanlaşan üniversiteler tarafından karşılayacak.
Girne Üniversitesi (University of Kyrenia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; KKTC’nin ve Doğu Akdeniz coğrafyasının havacılık ve denizcilik üzerine uzmanlaşan tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi’nin sivil havacılık personeli ihtiyaçları yanı sıra denizcilik ve havacılık sektörünün bütün alanlarında duyulan ihtiyaçları 4 fakültesi, 1 yüksekokulu, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü ve 16 bölümünde karşıladığı vurdulandı.
Girne Üniversitesi Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün taleplerini karşılıyor…
Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel, YÖDAK ve YÖK kararlarıyla kurulan Girne Üniversitesi’nin, YÖK ile Türkiye SHGM arasındaki imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ilgili havacılık branşlarının açtığını söyleyerek, bu branşlar için gereken eğitim programlarının, müfredatların oluşturulduğunu, ihtisaslaşmaya yönelik sertifika programlarının hazırlandığını ve aynı zamanda da lisansüstü programların tesis edildiğini anlattı.
6 uçaklı eğitim filosu, yetişmiş insan gücü ve alt yapısı ile bütün hazırlıklar tamamlandı…
Girne Üniversitesi’nin sektörel analizler yaparak, havacılık sektörünün gelişimi için önem arz eden havacılık eğitimleri ve yetişmiş insan kaynağı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak hazırlıklarını tamamladığını anlatan Tuncel, üniversitenin 6 uçaklık eğitim filosu da dahil olmak üzere sektöre en iyi mezunların kazandıracağının altını çizdi.
Eşsiz fırsat; önce eğitim ve sektörel istihdam, sonra üniversite harçlarını ödeme…
Tuncel ayrıca Girne Üniversitesi’nin diğer bütün kurum ve kuruluşlardan farklı olarak havacılıkla ilgili bütün bölümlere kayıt yaptıracak öğrencilere eşsiz bir fırsat sunduğunu vurguladı. Tuncel, bu kapsamda havacılık bölümlerinde okuyacak öğrencilerden eğitimleri boyunca öğrenim ücreti talep edilmeyeceğini anlattı. Öğrencilerin her dönem sadece kayıt ve sosyal faaliyet ücretini ödeyeceklerini anlatan Tuncel, öğrencilere iş garantisi verildiğinin ve öğrencilerin mezun olup, istihdam edildikten sonra üniversiteye öğrenim ücretlerini geri ödeyeceklerini de vurguladı. Tuncel son olarak Girne Üniversitesi’ne kayıtların 5 Eylül 2014 tarihine kadar devam edeceği de söyledi.