‘Rehabilitasyon Sürecinde İletişim Teknikleri’ Konferansı Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 22 Mart 2019, 12:17

Girne Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 21 Mart Perşembe günü “Rehabilitasyon Sürecinde İletişim Teknikleri” konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Lefke Avrupa Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Cavlak’ın verdiği konferans öğrenciler tarafından büyük ilgiyle dinlendi. Literatür çalışmaları temelinde rehabilitasyon sürecinde hasta ve fizyoterapist arasındaki doğru iletişimin tedavi başarısının %53’ünü oluşturduğuna vurgu yapan Cavlak, bu iletişimin insancıl modele dayalı olması ve hasta odaklı bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini kaydetti.

Hastayı dinlemek ve empati duygusuyla anlamaya çalışmak, tedaviye inanç ve fizyoterapiste güven kavramlarının altını çizen Prof. Dr. Uğur Cavlak, konferans sonunda öğrencilerle küçük drama çalışmaları yaparak hem renkli bir sunum gerçekleştirdi hem de teorik bilginin uygulamaya yansıma örneklerini ortaya koydu.