Ödüllü Akademisyen Sanatçıların 50 Eserini Buluşturan “Güzel Sanatlar Temmuz Sergisi”, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Tarafından 25 Temmuz Perşembe Günü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda Açılacak
Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2024, 13:52

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin ödüllü akademisyen sanatçıları ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sanatçılarının özel olarak hazırladığı eserlerden oluşan “Güzel Sanatlar Temmuz Sergisi”, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 25 Temmuz Perşembe günü saat 17.00’de Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açılacak.

Resim, heykel, seramik ve baskı resim eserlerinden oluşan 50 eseri sanatseverlerle buluşturacak olan serginin küratörlüğünü Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GÜNSEL Sanat Müzesi Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Ergün üstlenecek.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 464’üncü sergisi olma özelliği taşıyan “Güzel Sanatlar Temmuz Sergisi”, 20 Eylül’e kadar ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

Sergi salonunda aynı zamanda, Rauf Ersenal’ın orijinal tekniklerle yaptığı 150 parçalık seramik koleksiyonu da sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Koleksiyonda, orijinalleri özellikle İngiliz döneminde ada dışına çıkarılıp British Museum’dan Metropolitan Müzesi’ne kadar dünyanın dört bir yanına dağılan Kıbrıs’ın seramik eserleri bulunuyor.

Prof. Dr. Erdoğan Ergün: “Sanat, toplumun aynasıdır ve bizler, bu aynada yansıyan güzellikleri ve derinlikleri paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Serginin küratörlüğünü üstlenen Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GÜNSEL Sanat Müzesi Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Ergün, akademisyen sanatçıların çalışmalarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ettiklerini vurgulayarak, “Sanat, toplumun aynasıdır ve bizler, bu aynada yansıyan güzellikleri ve derinlikleri paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Sanat gücünü, sınırları aşarak insanları bir araya getirme kabiliyetinden alır. Bu sergide yer alan eserler de sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor sanatçılarının seslerini dünyaya duyuruyor” diyen Prof. Dr. Ergün, “Bu sergide, resimden heykele, seramikten baskı resime kadar geniş bir yelpazede yer alan 50 özel eseri, ziyaretçilerimizin beğenisine sunacağız. Ayrıca, Rauf Ersenal’ın Kıbrıs’ın zengin seramik mirasını yansıtan 150 parçalık koleksiyonu ile birlikte ziyaretçilerimizi,  sanatı tarihle buluşturan bir yolculuğa çıkaracağız” ifadesini kullandı.