KKTC ve yakın coğrafyanın havacılık ve denizcilik üzerine kurulmuş ilk üniversitesi olan Girne Üniversitesi’nin ilk Havacılık Fakültesi öğrencileri eğitimlerine başladı.
Girne Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, denizcilik ve havacılık sektörlerinde giderek artan nitelikli personel açığını karşılamak için sadece denizcilik ve havacılık bilimleri üzerinde yoğunlaşarak kurulan ve tamamen kamusal faydayı ön plana alarak kurulan Girne Üniversitesi, öğrencilerine eşsiz fırsatlar da sunuyor. Özellikle pilotaj ve havacılık bilimlerinde eğitim görecek öğrenciler mezuniyet sonrasında iş garantisine ve eğitim harçlarını mezuniyet sonrasında istihdam edildikten ve kazanç elde etmeye başladıktan sonra ödeme kolaylığına da sahip oluyorlar.
Girne Üniversitesi’nin kuruluşu milli menfaatler açısından tarihi bir adım…
Girne Üniversitesi’nin 20 Ekim 2014 tarihinde birinci eğitim yılına başlaması ile ilgili olarak bir açıklama yapan Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel, yüksek öğretim sektöründe çok önemli gelişmeler kaydeden ülkemizin artık farklı bir kulvarda da koşacağını ve Girne Üniversitesi’nin kuruluşuyla ülke menfaatleri açısından tarihi bir adım atıldığını belirtti.
Tuncel; “KKTC’nin havacılık ve denizcilik eğitiminde dünyaca tanınan bir merkez olması hedeflenmekte…”
Tuncel, yaptığı açıklamada, “…Bugün ülkemiz tam anlamıyla bir üniversiteler ülkesine dönüşmüştür. Ülkemizde yaşayan her beş kişiden biri üniversite öğrencisidir. Bu oran dünya ortalamasının çok çok üstündedir. Dünyada en önemli üniversite ülkelerinden biri olarak bilinen İngiltere’de bile ülkede yaşayan her 180 kişiden sadece biri üniversite öğrencisidir. Girne Üniversitesi diğer tüm üniversitelerden farklı olarak bir ilki gerçekleştirmiş ve ülkemizde hem denizcilik hem de havacılık bilimleri üzerine kurulan ve hem Türkçe hem de İngilizce dillerinde eğitim veren ilk üniversitesi olmuştur. Bu bağlamda Girne Üniversitesi ülkemizin hem eğitim tarihine çok önemli bir iz bırakmış, hem de milli menfaatlerine çok önemli bir katkı koymuştur. Havacılık sektöründe giderek artan bir nitelikli eleman açığı vardır. Hem sektörle ilgili kurum ve kuruluşların hem de ilgili devlet birimlerinin yaptığı açıklamalara ve ortaya koyduğu verilere göre bu açığın dünyadaki mevcut imkanlarla kapatılması da pek mümkün görülmemektedir. Üstelik havacılık eğitimi çok da pahalı bir eğitimdir. Bugün 15 ülkeden 650’den fazla öğrencisi olan Girne Üniversitesi, kamu menfaatini tamamen ön planda tutmakta ve öğrencilerine hiçbir kuruluşun sunmadığı çeşitli burs ve ödeme imkanları sunmaktadır. Bunun yanında, Girne’de yapımı hızla devam eden ve altyapı, teknik ve akademik donanım açısından en modern şekilde donatılacak ve ilk aşaması 80 milyon dolara mal olacak bir kampüsün faaliyete geçmesiyle KKTC’nin havacılık ve denizcilik eğitiminde dünyaca tanınan bir merkez olması da hedeflenmektedir, ki bu da ülkemize çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Bunun gerçekleşmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız…” dedi…