Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Sanatçı Anastasia Racovcena Koronavirüs ile Mücadeleye Fırçası ile Destek Verdi…
Eklenme Tarihi: 28 Mart 2020, 16:10
Son Güncelleme Tarihi:04 Nisan 2020, 16:00

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması ile birlikte sanatçılar salgını ve mücadeleyi tuvallere yansıtmayı sürdürüyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre sanatçı Anastasia Racovcena dünya üzerinde korku ve endişe ile takip edilen koronavirüs ile mücadeleye fırçası ile desteğini tuvale yansıttı.

Sanatçı Racovcena , korona virüs’ün insanların üzerinde yarattığı olumsuz etkenlerden uzaklaşabilmek adına fırçasıyla tuvale yansıttığı eserlerini sanatseverlerle paylaştı.

Sanatçı, yetkililerin çağrılarına kulak verilmesi gerektiğinin altını çizerek hem kendi sağlığımız hem toplum sağlığı için #evdekalın çağrısı yaptı.

Açıklamada, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hergün ayrı bir sanatçı tarafından resmedilerek, Koronavirüsü farklı bakış açılarıyla paylaşmaya devam edileceği bildirildi.

Anastasia Racovcena Kimdir?
2002 yılında Komrat Devlet Üniversitesi’nden mezun oldu. Sanatçının eserleri Gagauzia’nın ana eğitim bölümünün koleksiyonunda bulunmaktadır. Gagavuzya Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Eğitim Bakanlığı’nın kuruluşuna bir resim koleksiyonu yazdığı için teşekkür mektubu verildi. «Türksoy» örgütü ve Malatya kenti yönetimi tarafından Türk halkının uluslararası Türksoy sanat sergisine katılmasıyla birleşmesine katkılarından dolayı teşekkür mektubu aldı. Karma sanat sergilerine katıldığı için Kültür ve Turizm Ana Bölümü tarafından sayısız diplomalarına layık görüldü.

Sanatçının resimleri Rusya (Moskova), Moldova (Kişinev), Gagavuzya (Comrat), Türkiye (Malatya), Bulgaristan (Sofya), Almanya (Mellrichstadt) gibi ülkelerin koleksiyonlarında bulunmaktadır.

2016 yılında Komrat şehrinde düzenlenen “Güzel sanatlarda Gagavuzya kadını” başlıklı karma sanat sergisine katıldı. Aynı yıl Türkiye’nin Malatya kentinde düzenlenen “TÜRKSOY” adlı uluslararası karma sanat sergisine katıldı. 2017 yılında Komrat şehrinde düzenlenen “Vatanın paleti” adlı karma sergisine katıldı. Gagavuzya sanat galerisinde 2 kişisel sanat sergisini düzenledi. Türkiye’de düzenlenen “TÜRKSOY” adlı 19. açık hava ressamlığında Gagavuzya’yı temsil etti. 2017-2019 yılları arasında Komrat kentinde düzenlenen “Bahar, Kadın, Aşk” adlı yıllık karma sanat sergisine katıldı.