Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Için Sanatçı Alexey Utkin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turistik mekanlarından Girne Limanı ile Lefkoşa Saray Önü’nü Tuvale Resmetti…
Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 13:38
Son Güncelleme Tarihi:04 Haziran 2020, 11:57

Sanatçı Alexey Utkin, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Kuey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin önemli turizm mekanlarından Girne Marina ile Lefkoşa Sarayönü’nü tuvale yansıttı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre sanatçı Alexey Utkin’de dünya geneline yayılan koronavirüsün KKTC olarak şu günlerde geride bırakıldığını, kişisel olarak önlemlerimizi almaya devam etmemiz gerektiğini belirtti. Sanatçı Utkin, daha iyi bir dünya inşa etmek için insanlık olarak mücadele verilmesi gerektiğinin altını çizerek sahip olduğumuz değerlere daha sıkı sarılmalıyız dedi.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nden yapılan açıklamada, korona günlerinde olduğu gibi sınırlı açılımların olduğu bugünlerde de sanatçılar tarafından ortaya çıkarılan eserlerin paylaşılmaya devam edileceği bildirildi

Alexey Utkin kimdir?
1949 yılında Rusya’da dünyaya geldi. 1969 yılında Almatı’daki sağır çocuklar için 1 Numaralı Yatılı Okuldan mezun oldu. 1985 yılında Kazak Ulusal Sanat Akademisi’nden mezun oldu. 1999 yılından itibaren Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği üyesidir.

Çok sayıda cumhuriyetçi ve yabancı sergiye katılanlar:

2020- Kıbrıs Modern Sanat Müzesi projesine katılmaktadır (Kıbrıs, Lefkoşa).
2019- Kazakistan ressamlarının sanat sergisi “Art Galaxy Alma-Ata” (Almatı).
2018- Sanatçının 70. yıldönümüne adanmış kişisel sanat sergisi “Ben çok farklıyım”, A. Kasteyev Devlet Sanat Müzesi, Almatı.
2017– Resim ve grafik kişisel sanat sergisi “Şehir”, (ESENTAI GALERİ, Almatı).
2016- Kazakistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının 25. yıldönümünde düzenlenen kişisel sanat sergisi “Benim aşkım Almatı”, A. Kasteyev Devlet Sanat Müzesi, Almatı.
2014- Yıldönümü kişisel resim ve grafik sanat sergisi “Almatı’nın rengi ve çizgileri”, “Alma-Ata” Sanat Merkezi, Almatı.
2013- Sağır sanatçılarının uluslararası sanat sergisi “Ruh tarafından duyulan dünya”, St.Petersburg, Rusya.
2012- Resim ve grafik kişisel sanat sergisi “Modern ritimleriyle şehirde dolaşmak”, Almatı Fransa Başkonsolosluğu; “Almatı’nın Süiti” resim kişisel sergisi, Kazakistan Merkez Devlet Müzesi.
2011- “En sevdiğim şehir” resim ve grafik kişisel sanat sergisi, Almatı Tarih Müzesi; Resim ve grafik kişisel sanat sergisi «Olimpiyat Başkentleri- Astana ve Almatı», Almatı’daki «ARK” galerisi.
2010- “Astana’yı Keşfetmek” grafik kişisel sanat sergisi, Kulanshi Modern Sanat Merkezi.
2009- “Bir sanatçının şehirde dolaşması…” yıldönümü resim, suluboya ve grafik sanat sergisi, Almatı’daki “ARK” galerisi.
2008- Uluslararası sanat sergisi “Açık Hazar denizi”, Aktau’daki «Sandık» Modern Sanat Galerisi.
2007- Kişisel sanat sergisi “Şehir ve Vatandaşlar. Eskizler”, Almatı’daki “ARK” galerisi.
2006- Kişisel sanat sergisi “Sevdiğiniz şehrin panoramaları”, Almatı’daki “ARK” galerisi.
2005 – Kişisel sanat sergisi “Şehir Günlükleri”, Almatı’daki “ARK” galerisi.
2004 – Kişisel sanat sergisi “Almatı’nın Manzaraları”, Almatı’daki “ARK” galerisi.
2003- Uluslararası Sanat Festivali “Lale ve İnsan”, A. Kasteyev Devlet Sanat Müzesi, Almatı.
2002- Uluslararası Sanat Festivali “Tanrı Umay 2002”, Almatı; Uluslararası Sanat Festivali “Sağırların Yolu-2”, ABD, Washington.
2001- Uluslararası sağır sanatçılarının sanat sergisi, A. Kasteyev Devlet Sanat Müzesi, Almatı.
2000- Uluslararası sağır sanatçılarının sanat sergisi. Roma, İtalya.
1997- “Benim şehrim” kişisel sanat sergisi, Almatı’daki «Süper şey» galerisi.
1996- Kişisel sanat sergisi “Dağ manzaraları”, “Beyaz Galerisi, Almatı.
1985-1990 yılları arasında karikatür sergilerine katıldı.

2019- Güzel sanatlara katkı madalyası, Kazakistan Cumhuriyeti Sanatçılar Birliği, Almatı. Resmin benzersizliği ve samimiyeti için Avrasya Uluslararası Ödülü’ne aday gösterildi.
2017- Almatı Uluslararası Kadınlar Kulübü’nün düzenlediği Müzayede Yardım Sanat Sergisine katıldığı için katılım sertifikasını aldı.
2013- “Kötü hava” eseri için madalyasına ve para ödülüne layık görüldü.
1989- “RIVIERA DEL CONERO” Uluslararası Karikatür Sanat Sergisine katıldığı için katılım sertifikasını aldı, İtalya.