Ülkemizin ilk ve tek Denizcilik ve Havacılık Üniversitesi olan Girne Üniversitesi’nden öğrencilere büyük fırsat! Girne Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre Girne Üniversitesi’nde bulunan 4 Fakülte, 2 Yüksekokula bağlı 15 bölümde eğitim almak isteyen öğrenciler harçlarını mezun olduktan ve işe başladıktan sonra ödeme imkânına sahip oluyorlar.
Girne Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne yaptığı açıklamada, Denizcilik ve havacılık sektörlerinin yetişmiş elemana artan bir şekilde ihtiyaç duyduğunu ve Girne Üniversitesi’nin bu iki ana sektöre nitelikli eleman yetiştirmek üzere ülkemizde kurulan ilk ve tek Denizcilik ve Havacılık üniversitesi olduğunu belirtti.
Günümüzde dünya ticaretinin % 80’nin deniz ile yapıldığını ve bu alanda genç yetişmiş elemana ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Salihoğlu, denizciliğin beşiği olan Akdeniz’de yer alan ülkemizin denizcilik eğitimi için en ideal yer olduğunu ifade etti. Bu çerçevede Girne Üniversitesi’nin amacının dünyanın denizcilik eğitimi veren üniversiteleri arasında en iyilerinden olmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Salihoğlu üniversitenin bunun için gerekli olan teknik ve eğitsel altyapıya sahip olduğunu dile getirdi. Bu altyapının bir parçası olan 3 Eğitim gemisi ve 12 simülatör merkezi ile eğitim veren Girne Üniversitesinin öğrencilerine çağdaş denizcilik eğitimini çok boyutlu ve amaç odaklı bir şekilde sunduğunu belirten Prof. Dr. Salihoğlu eğitimin hem teorik hem de pratik uygulama açısından sektörel gerekliliklere uygun bir şekilde tasarlandığını ve uygulandığını ifade etti.
Prof. Dr. Salihoğlu dünya sektörel gelişim endeksinde öne çıkan diğer bir sektörün ise havacılık sektörü olduğuna dikkat çekti. Türk Hava Kurumu verilerine göre 2020 yılına kadar Türkiye’nin her yıl 800 yeni pilota ihtiyaç duyduğunu ve şu an Türkiye’de 300 yabancı pilotun görev yaptığını belirten Prof. Dr. Salihoğlu bu rakamın bile Türk Havacılık sektörünün en kısa sürede daha fazla pilota ihtiyaç duyduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Havacılık sektörünün dünyadaki gelişimine ve buna paralel olarak artan nitelikli eleman ihtiyacına da vurgu yapan Prof. Dr. Salihoğlu, Boeing firmasının verilerine göre dünya havacılık sektöründe 2032 yılına kadar toplam 460,000 yeni pilota ve 601.000 yeni uçak mühendisi ve teknisyenine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Prof. Dr. Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin Havacılık Fakültesi’nin bu sektördeki gelişimi dikkatle takip eden, sektörel ihtiyaçları bilimsel incelemeler ışığında değerlendiren ve bu ihtiyaçları gidermeye yönelik eğitsel çözümler üreten bir vizyonla eğitim verdiğini belirtti. Bu vizyonun hayata geçirilmesi doğrultusunda oluşturulan Girne Üniversitesi’nin teknik ve eğitsel altyapısının en yeni teknoloji ve donanımla öğrencilerine hizmet verdiğini söyleyen Prof. Dr. Salihoğlu, 4 Eğitim uçağı ve uçuş simülatörlerinin bulunduğu yüksek teknolojiyle donatılmış merkezlerde eğitim alacak olan pilotaj öğrencilerinin mezun olduklarında Uluslararası Pilot Lisansına sahip olacaklarını vurguladı.
Prof. Dr. İlkay Salihoğlu yaptığı açıklamada küresel ekonominin taşıyıcı sektörleri arasında bulunan bu iki alanda öğrencilerine iş hayatlarında kullanabilecekleri uygulamaya yönelik nitelikli eğitim sunarak onları rekabete hazırlayacak öncü bir eğitim kurumu olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Bu sektörlerde nitelikli eleman ihtiyacını karşılama ve öğrencilerine profesyonel hayatlarına giden yolda tam destek verme misyonlarının bir göstergesi olarak Girne Üniverisitesi’nin 15 bölümünden herhangi birinde okumak isteyen öğrencilerin eğitim harçlarını mezun olup işe başladıktan sonra ödemeye başlayacakları bir fırsatlar paketini hayata geçirdiklerini ifade etti. Bu imkandan yararlanmak isteyen öğrenciler her yıl sadece sosyal etkinlik ve kayıt ücretlerini ödeyecekler. Girne Üniversitesi olarak mezun olacak olan öğrencilere iş garantisi de verildiğini belirten Prof. Dr. Salihoğlu geleceğini planlamakta olan tüm öğrencileri bu imkandan faydalanmaya davet etti.
Kaynak: AJANS CYPRUS